12. Sınıf Meb Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 29 Cevapları

12. Sınıf Meb Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 29 Cevapları
12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 29 Dil Bilgisi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

DIL BILGISI

1. Okuduğunuz metinde geçen “Divanü Lügâti’t-Türk’ten yaklaşık altmış yıl sonra ise Harezm sahasında hazırlanmış olan Mukaddimetü’l-Edeb, Arapça öğrenmek isteyenlere yararlı olabilecek bir eserdir.” cümlesindeki virgülün kullanım amacını açıklayınız. Metinden bu kullanıma benzer cümlelere örnekler bulunuz.

Cevap: dil, yaz-, yıl, bin, eser, iç, en…

2. Türk Dil Kurumunun başkanı siz olsaydınız dilin doğru kullanımı, sözlük ve yazım kılavuzunun daha yaygın kullanımı, ana dil bilincinin geliştirilmesi gibi konularda nasıl bir çalışma yürütürdünüz? Düşüncelerinizi aşağıda boş bırakılan yere kısaca yazınız.

Cevap: Cümlede özel olarak vurgulanmak istenen ögeden sonra konur. Örnek: Türk asıllı olmakla birlikte Arap sözlükçülük geleneğinde önemli bir yere sahip olan Zemahşeri’nin yazdığı bu eser, Harezm Türkçesi için dil malzemesi içermektedir

0
0
0
1
1
8
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.