120 adlı sinema filminin vermek istediği mesaj nedir

120 adlı sinema filminin vermek istediği mesaj nedir
120 adlı sinema filminin vermek istediği mesaj nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu vatan kolay kolay kazanılmamıştır. Bu vatanın düşman işgalinden kurtulması için nice fidanlar can vermiştir. Bu yüzden bunun bilincinde olmalı, vatanımıza sahip çıkmalıyız.

120 filminde cephanenin Sarıkamış’a nakledilmesinde 12-17 yaş aralığında 120 gönüllü çocuğun yola koyulması ve annelerini dahi gözleri yaşlı, geride bırakan bu çocukların gerçek hikayesini anlatır.

Filmde de tarihte Sarıkamış faciası olarak anlatılan bu acı olayının yanında aynı yıllarda Rus güçlerine karşı Hoy sınır cephesinde savaşan ve cephanesi tükenen sınır birliğine cephane götürmek üzere gönüllü olan, zorlu kış koşullarında cephaneyi birliğe ulaştıran 120 kahraman Vanlı çocuğun hikayesi anlatılıyor.
120 kahraman çocuk, yanlarındaki birkaç askerle birlikte cephaneyi birliğe teslim etikken sonra dönüş yolculuğunda Van'a yakın bir yerde tipiye yakalanır.
Filmde, 120 kahraman çocuk ve yanlarındaki birkaç askerden 98'inin donarak şehit oluşunun acı öyküsü yer alıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

19
0
2
1
2
15
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.