13 Mart YÖKDİL sınav soruları ve cevapları

13 Mart YÖKDİL sınav soruları ve cevapları
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), 81 ilde 89 sınav merkezinde yapıldı.

Saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara çoktan seçmeli 80 soru yöneltildi ve 180 dakika süre verildi. Sınav, sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama sorularından oluştu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bu yıla kadar 41 ilde 47 sınav merkezinde uygulanan YÖKDİL'in, bu yıldan itibaren 81 ilde 89 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Sınav sonuçları, 29 Mart'ta açıklanacak.

13 Mart 2022 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (2022-YÖKDİL/1) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 13 Mart 2022 tarihinde saat 14.25'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Twitter sınav yorumları,

Bugün #yökdil e girdim. Fark ettim ki ben İngilizce’yi unutmamışım. Benim öğrendiğim İngilizce Şekspir İngilizcesiymiş.
Buradan şunu anlıyoruz; yüksek lisans, doktora yapmak istiyorsanız, akademik düşünüyorsanız her türlü zorluğu göze alacaksınız, buyrun buradan başlayın dedi. @OSYMbaskanligi #yökdil bugünkü sınavı ertelemeyerek
bugün sınav yerine gidebilmeyi geçtim, sınav esnasında dondum. sıcacık bir ortam beklemiyordum ama insaf yani! senem de gitsin, param da gitsin diye ilk çıkış vaktinde çıktım. donmaktan odaklanamamak ayrı meseleydi. @OSYMbaskanligi #yökdil
Az önce ösym tarafından pataklandım. evet tarafından #yökdil
Türkiye standartlarında verdiğin eğitim, istedigin ingilizce seviyesi. Ben aylardır boşuna mı sabaha kadar ders çalıstım. Cözdüğum denemelerin, geçmiş sınav sorularının bu sınavla hiç alakasının olmaması. #ösym #yökdil
Bugünkü yökdil şu zamana kadar yapılan en kolay sınavmış. Aklıma tüküreyim

4
1
2
2
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.