"133 kişilik sınıf" haberine bakandan cevap

"133 kişilik sınıf" haberine bakandan cevap
Dinçer'e "sansürlü eserler" ve "Şanlıurfa'daki 133 kişilik sınıf" soruldu

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şeker Portakalı ile Fareler ve İnsanlar kitaplarına ilişkin vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine konunun değerlendirildiğini, her iki kitabın da Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiyeleri arasında olduğunu, herhangi bir işlem yapılmadığını bildirdi.

Bakan Dinçer, 100 Temel Eser listesinde bulunan ''Şeker Portakalı'' kitabını ödev olarak okutan bir öğretmen hakkında soruşturma açıldığı ve ''Fareler ve İnsanlar'' kitabının da ''sakıncalı'' bulunduğu iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Bir konuda vatandaşlardan şikâyet gelmesi durumunda, gerçekten değerlendirmeye tabi tutulup tutulmayacağının incelendiğini, daha sonra konu hakkında işlem yapıldığını anlatan Dinçer, Şeker Portakalı ile Fareler ve İnsanlar kitaplarına ilişkin vatandaşlardan şikayet olduğunu kaydetti.

''Şanlıurfa'da 133 kişilik sınıf'' haberi

Bakan Dinçer, eğitim altyapısı itibarıyla en yetersiz illerden olan Şanlıurfa'nın eksikliklerini gidermek için son birkaç yıldır önemli yatırımlar yapıldığını, geçen yıl yaklaşık 59 milyon kaynak aktarıldığını söyledi.

Bu yıl kentte 89 bin çocuğun öğrenime başladığını, yapılan derslik sayısının yetmediğini belirten Dinçer, öğrenci sayılarının derslik başına fazla olduğu illerde okullara prefabrike derslikler kurmayı kararlaştırdıklarını bu sorunun yakında çözüleceğini kaydetti.

Kaynak:TRT Haber

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.