1518 yılında yaşanan salgında 400 kişi haftalarda hangisini yapmışlar

1518 yılında yaşanan salgında 400 kişi haftalarda hangisini yapmışlar
1518 yılında Strazburg'da yaşanan salgında yaklaşık 400 kişi haftalarda kendilerine engel olamadan hangisini yapmışlardır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1518 yılında Strazburg'da yaşanan salgında yaklaşık 400 kişi haftalarda kendilerine engel olamadan hangisini yapmışlardır 

A- Kahkaha atmak

B- Dans etmek

C- Çığlık atmak

D- Kaşınmak

Doğru Cevap: Dans etmek

Gizemli dans salgını

1518’de Strasbourg’da bir kadın ansızın dans etmeye başladı. Sonra onu başkaları takip etti. İstemsizce dans ediyor ve dansı bırakamıyorlardı. Birçoğu yorgunluk kaynaklı kalp krizinden ve beyin kanamasından öldü. Benzeri vakalar Avrupa’nın başka şehirlerinde de görüldü. Bu gizemli garip durumu açıklamak için birçok teori ileri sürüldü
1518 yılının temmuz ayında, bugün Fransa sınırları içindeki Strasbourg kasabasında, tüm zamanların en ilginç salgın vakalarından biri yaşandı.
Frau Troffea isimli bir kadın, şehrin sokaklarında dans etmeye başladı. Yere düşüp bayılana kadar dans etti. Birkaç saat uyuduktan sonra tekrar devam etti. Üçüncü gün, Frau'nun ayakları kanamaya başlamıştı, buna rağmen o durmadan dans etmeyi sürdürdü.
Birinci haftanın sonunda 34 kişi daha onun bu garip dansına eşlik etmeye başladı. Bir ay sonrasında rakam 400'ü buldu. İnsanların önemli bir kısmı, yorgunluk kaynaklı kalp krizi veya beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Bir rapora göre her gün ortalama beş kişi dans etmekten hayatını kaybediyordu.
Hastalık yayılınca bölgedeki doktorlardan yardım istendi, konu hakkında detaylı inceleme yapıldı. Astrolojik ve doğaüstü nedenlerin elenmesinden sonra doktorlar hastalığın 'sıcak kandan' kaynaklı doğal bir rahatsızlık olduğuna hükmetti. Tedavi olarak ise dans salgınına yakalananların daha çok dans etmesi önerildi.
Doktorlar, bu kişilerin daha çok dans etmeleri halinde kanlarının daha çabuk soğuyacağını ve iyileşeceklerini düşündü. Dans etmelerine yardım etmek için şehir konseyi tahtadan bir sahne inşa etti, dans edenlere eşlik etmek için profesyonel dansçılar ve orkestra kiralandı. Ancak bu önlem işe yaramadı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum