16 Ekim 2016 KPSS Önlisans Sınavı

16 Ekim 2016 KPSS Önlisans Sınavı
16 Ekim Pazar günü yapılacak 2016 KPSS Önlisans sınavına girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

2016 yılı KPSS Önlisans sınavı bu hafta sonu, 16 Ekim Pazar günü yapılacak. Sınav saat 09:30'da başlayacak.

Sınav süresi iki saat yani 120 dakikadır.

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANINDA OLMASI GEREKEN İKİ BELGE

1- Sınav giriş belgesi: Sınava girecek adayların, sınav giriş belgelerini https://ais.osym.gov.tr adresinden indirmeleri gerekmektedir. İndirilen sınav giriş belgesinin üzerinde, adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Bu belge olmadan sınava girilemeyecektir. Belgeyi yazıcıdan dökerken fotoğrafın çıkmasına özellikle dikkat edilmelidir. Bu belgenin ön veya arka yüzünde hiçbir işaretleme yapılmamalıdır. Hiçbir aday sınav giriş belgesi dışında yer alan başka bir salonda sınava giremeyecektir. Bu nedenle yanlışlık olmaması için sınava gireceğiniz yerin iyice belirlenmesi gerekmektedir.

2- Nüfus cüzdanı veya pasaport: Sınava girebilmek için aranan ikinci belge nüfus cüzdanı veya pasaporttur. Ehliyet veya mesleki kimlik belgeleri sınava girişte geçerli sayılmamaktadır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı ve T.C. Kimlik numarası bulunmalıdır. T.C. Kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir. Pasaportun ise süresi geçerli olmalıdır.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

Sınavla ilgili gelişmeleri bu habrimizden takip edebilirsiniz.

KPSS Puan Hesaplaması için tıklayınız

Sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Soru ve cevaplar hafta içi açıklanmasını bekliyoruz.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM diğer sınavlar için açıklanma tarihini açıklamıştı fakat bu sınavın sonuçları ile ilgili bilgilendidrme yapmadı. Yaklaşık olarak 20 gün içinde açıklanmasını bekliyoruz)

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.