17 Mart Diyanet Yeterlilik Sınavı saat kaçta başlayacak

17 Mart Diyanet Yeterlilik Sınavı saat kaçta başlayacak
17 Mart Diyanet Yeterlilik Sınavı saat kaçta başlayacak

SINAV YERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavı ile Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 81 il merkezinde yapılacaktır.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

Sınav 17 Mart 2013 Pazar günü iki oturum halinde yapılacaktır.
1. Oturum Yeterlik Sınavı saat 10.00’da
2. Oturum Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı saat 14:00’ de yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavı 17 Mart 2013 tarihinde pazar günü saat 10.00’da, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ise 14:00’de 81 il merkezinde iki oturum halinde yapılacaktır.
Sınavda her grup için çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçıkları kullanılacaktır.
Yeterlik Sınavına girecek (1. Kur’an Kursu Öğreticiliği, 2. İmam-Hatip, 3. Müezzin Kayyım) adaylara 80 soru sorulacak, 90 dakika süre verilecektir.
Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına girecek adaylardan;
1. “Nakil” grubundan sınava girecek adaylara, 80 soru “genel sorular”dan sorulacaktır, 90 dakika süre verilecektir.
2. “Hac” grubundan sınava girecek adaylara, 80 soru “genel sorular” ve 20 soru “hac soruları”ndan sorulacaktır, 110 dakika süre verilecektir.
3. “Yurtdışı” grubundan sınava girecek adaylara, 80 soru “genel sorular” ve 20 soru "yurtdışı soruları" ndan sorulacaktır, 110 dakika süre verilecektir.
4. “Tümü “grubundan sınava girecek adaylara, 80 soru “genel sorular”, 20 soru “hac soruları” ve 20 soru “yurtdışı soruları”ndan sorulacaktır, 130 dakika süre verilecektir.
Adaylar, “Sınav Giriş Belgesi”ni 04 Mart 2013 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr, internet adresinden alabileceklerdir.
Adaylar sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava gireceklerdir. Belgelerini sınav esnasında ibraz edemeyen adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.
Adaylar sınav salonuna girerken üzerlerinde cep telefonu bulundurmayacaktır.
Aday, sınavın yapıldığı binada ve sınav esnasında sigara içmeyecek, içenler hakkında 4207 sayılı Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarları 19 Mart 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.diyanet.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır.
Adayların sınav sonuçları 11 Nisan 2013 tarihinde, http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

Eğitim Haber - Özel Haberi | www.egitimsistem.com

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.