18 bin sağlık personeli alınacak

18 bin sağlık personeli alınacak
Sağlık Bakanı Demircan: "27 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alıyoruz. 9 binini aldık. 18 bininin de Maliye Bakanlığı'ndan izni çıktı

24 Haziran Erken Genel Seçimleri öncesinde tüm sağlık personelinin gözü kulağı 9 bin atamadan sonra yeni bir atama yapılıp yapılmayacağı konusundaydı. Sonunda konunun yetkilisi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve 18 bin sağlık personeli alınacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, ''Hastanelerin taleplerine göre kadroların dağılımını belirledik. Maliye Bakanlığı'ndan onay çıktı. Şimdi Devlet Personel Başkanlığı'nda. Daha sonra ÖSYM tarafından KPSS Merkezi alım ile kılavuz yayınlanacak. İnşallah seçimlerden önce yetiştireceğiz. Hastanelerin ihtiyaçlarına göre kadro dağılımına ağırlık verdik.'' şeklindeki açıklamasının ardından yüreklere su serpildi ve atama heyecanı başladı.

Şimdilik tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağı belli olmamakla birlikte kılavuzun yakın zamanda yayınlanacağı düşüncesindeyiz.

Bakan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık personel sayımızı da tamamlamak için mesafe alıyoruz. Bu sene, geçen yıllara göre daha fazla sağlık personelimizi istihdam etmek için harekete geçtik. 27 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alıyoruz. 9 binini aldık. 18 bininin de Maliye Bakanlığından izni çıktı. Önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin sitesinde ilan edilecek. Haziran ayına varmadan ya da haziran başında 18 bin sağlık çalışanını bu sağlık ordusuna katmış olacağız. İnşallah onun peşinden çok da geciktirmeden 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Dolayısıyla sağlıktaki personel açığını bu sene bir nebze, gelecek sene inşallah daha güçlü gidererek bu açığı tamamlayacağız."

- Pratisyen hekime mecburi hizmet kalkacak

Hekim ihtiyacını, pratisyen hekim noktasında karşılamak düzeyine hızla yaklaştıklarını aktaran Demircan, şunları kaydetti:

"Yaptığımız hesaplara göre, 2023'ten itibaren pratisyen hekim arkadaşlarımızın mecburi hizmeti kalkacak. Çünkü artık açık kapanmış oluyor. Kadrolar ilan edilecek, hekim arkadaşımız çalışmak istediği yere gidecek. Çünkü şimdi yetersizlik var, hekimlerin gitmediği yerlere zorunlu hizmet koyuyoruz. Uzman hekim açığımız da 2030'lara doğru giderek azalacak. Yan dalların çoğalmış olması, uzman hekimdeki açığımızı kapatmada biraz zaman gerektiriyor."

Türkiye'nin sağlık eğitim kapasitesinin yükseldiğine de işaret eden Demircan, "Şu anda biz yılda 12-13 bin hekim mezun verecek düzeye geldik. Bu, artık ihtiyacımızın üstünde bir rakama doğru bizi getiriyor. Biz bu kapasiteyi yurt dışına açmayı düşünüyoruz. Yurt dışından Türkiye'de tıp eğitimi için gelişler başlamıştı, bu sayı giderek artacak." dedi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.