180.000 adet mumyası 1890'da Liverpool limanında açık artırmayla satılmış ve tarlalarda gübre olarak kullanılmıştır

180.000 adet mumyası 1890'da Liverpool limanında açık artırmayla satılmış ve tarlalarda gübre olarak kullanılmıştır
Hangi hayvanın Mısır'da kazara keşfedilen yaklaşık 180.000 adet mumyası 1890'da Liverpool limanında açık artırmayla satılmış ve tarlalarda gübre olarak kullanılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi hayvanın Mısır'da kazara keşfedilen yaklaşık 180.000 adet mumyası 1890'da Liverpool limanında açık artırmayla satılmış ve tarlalarda gübre olarak kullanılmıştır 

A- Kelebek
B- Bok böceği
C- Kedi
D- Köpek

Doğru Cevap: Kedi

Mısır Tarihi Eserler Bakanı Halid el-Anani, Giza kentindeki Sakkara kazı alanında düzenlediği basın toplantısında, Firavunlar dönemi müzesi oluşturacak büyüklükte bir keşif gerçekleştirdiklerini söyledi. Anani, kazılarda çeşitli boyutlarda ahşap ve bronzdan yapılmış 75 kedi heykeli ve içinde mumyalanmış kedilerin bulunduğu hiyeroglif yazılarıyla süslü 25 sandığın çıkarıldığını ifade etti.

Bu sandıklarda 5 adet büyük kedi mumyasının bulunduğunu belirten Anani, ilk incelemelerde bu mumyalardan 2'sinin aslan yavrularına ait olması ihtimalinin ağırlık kazandığını bildirdi. Anani, bu mumyaların aslanlara ait olduğunun ispatlanması durumunda ilk kez "aslan mumyası" keşfedilmiş olacağına dikkati çekti.

86
5
0
0
14
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.