1815'te Napolyon Bonapart'ın son kez savaştığı ve yenildiği Waterloo Savaşı günümüzde

1815'te Napolyon Bonapart'ın son kez savaştığı ve yenildiği Waterloo Savaşı günümüzde
1815'te Napolyon Bonapart'ın son kez savaştığı ve yenildiği Waterloo Savaşı günümüzde hangi ülkedeki Waterloo kasabası yakınlarında gerçekleşmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1815'te Napolyon Bonapart'ın son kez savaştığı ve yenildiği Waterloo Savaşı günümüzde hangi ülkedeki Waterloo kasabası yakınlarında gerçekleşmiştir 

A- İngiltere

B- İskoçya

C- Belçika

D- Fransa

Doğru Cevap: Belçika

Waterloo Muharebesi veya Waterloo Savaşı; 16-18 Haziran 1815 tarihlerinde gerçekleşen, Fransa İmparatoru Napolyon'un mutlak yenilgisiyle sonuçlanan ve Avrupalı güçler arasında 23 yıldır süren silahlı mücadelenin (Fransız Devrim Savaşları ve Napolyon Savaşları) sonunu getiren muharebe. Fransızcada Mont-Saint-Jean Muharebesi olarak da bilinir. Muharebe İngiltere-Prusya ittifakı ile Fransa arasında, Belçika'nın Waterloo kasabası yakınlarında gerçekleşmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.