1859'da ABD Kanada sınırındaki bir adada bir çiftçinin hangisini yapması, ABD ve Büyük Britanya'yı savaşın eşiğine getirmiştir

1859'da ABD Kanada sınırındaki bir adada bir çiftçinin hangisini yapması, ABD ve Büyük Britanya'yı savaşın eşiğine getirmiştir
1859'da ABD Kanada sınırındaki bir adada bir çiftçinin hangisini yapması, ABD ve Büyük Britanya'yı savaşın eşiğine getirmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1859'da ABD Kanada sınırındaki bir adada bir çiftçinin hangisini yapması, ABD ve Büyük Britanya'yı savaşın eşiğine getirmiştir

A- Kunduzların kurduğu barajı bozması
B- Uzun misinalı oltayla balık tutması
C- Patateslerini yiyen domuzu vurması
D- Adaya yabani tavşan girip çoğalması

Doğru Cevap: Patateslerini yiyen domuzu vurması

1859'da her iki ülke de buraya yerleşen çiftçilerin hakları için bir savaş başlatmaya hazır bir şekilde burada asker topladılar. Bugün Domuz Savaşı olarak biliniyor, ancak herhangi bir domuz karışmadan önce, koyunlar için bir kavga vardı.
Domuz Savaşı, Keşif Çağına özgü bir sorunla başladı: Bir dizi farklı ülke, Kuzey Amerika'nın batı kıyıları boyunca yelken açmaları ve iç kısmın bazı kısımlarını haritalandırmaları için teknelerde adam göndermişti. 
Bu ülkelerin hepsi, bu eylem sayesinde, bu geniş toprak parçasının artık kendilerine ait olduğuna inanıyorlardı. (Avrupalı ​​güçler tarafından "keşfedilmeden" önce bu topraklarda yaşayan insanlar bu siyasi hesapta dikkate alınmadı.) 19. yüzyılın başlarında İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve İspanya'nın hepsi üzerinde tasarım ve iddialar vardı Alaska'nın en güneydeki sınırından California'ya ve doğuda Rocky Dağları'na kadar uzanan Oregon Bölgesi denen bölge.

12
155
3
1
2
3
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum