19 Mayıs ilk kez ne zaman kutlandı

19 Mayıs ilk kez ne zaman kutlandı
19 Mayıs bizim için önemi nedir, 19 Mayıs 1919 neyin başlangıcıdır, 19 mayıs da ne oldu, 19 Mayıs ilk kez ne zaman kutlandı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı özelliği nedir bu konularda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

19 Mayıs 1919 “Türklerin Millî Mücadele tarihi” başlangıcı 19 mayıs 1919 tarihi Osmanlı Devleti için son hareket ,Türkiye Devleti için önenli bir başlangıçtır.

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir.

Atatürk'ü AnmaGençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin millî bayramıdır. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
0
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.