1915'te açılan Çanakkale Cephesi hangi savaşın bir cephesidir

1915'te açılan Çanakkale Cephesi hangi savaşın bir cephesidir
1915'te açılan Çanakkale Cephesi hangi savaşın bir cephesidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1915'te açılan Çanakkale Cephesi hangi savaşın bir cephesidir  

A- I. Dünya Savaşı
B- I. Balkan Savaşı
C- II. Dünya Savaşı
D- II. Balkan savaşı

Doğru Cevap: I. Dünya Savaşı

Çanakkale Savaşı veya Çanakkale Muharebeleri, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. İtilaf Devletlerinin en büyük müttefiklerinden biri 1. Dünya Savaşı döneminde boğazların kapatılması ile birlikte oldukça zor duruma düşmüş ve ekonomik olarak çökmeye başlamıştır. İtilaf Devletlerinin müttefiklerine yardım götürmek istemesi Çanakkale cephesinin açılmasının ilk sebeplerindendir.

Çanakkale Savaşı veya Çanakkale Muharebeleri, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir.[9] İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'u alarak İstanbul ve Çanakkale boğazlarının kontrolünü ele geçirmek, Rusya ile güvenli bir erzak tedarik ve askeri ikmal yolu açmak, başkent İstanbul'u zapt etmek suretiyle Almanya'nın müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletleri'ni zayıflatma amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı'nı seçmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olmuş ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Kara ve deniz savaşı sonucunda iki taraf da çok ağır kayıplar vermiştir.

0
11
0
0
0
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.