1990'da İzlanda'ya maça giderken mola verdikleri Londra'da havalimanındaki Duty Free yazısını bedava anlamına geldiğini sanıp

1990'da İzlanda'ya maça giderken mola verdikleri Londra'da havalimanındaki Duty Free yazısını bedava anlamına geldiğini sanıp
1990'da İzlanda'ya maça giderken mola verdikleri Londra'da havalimanındaki Duty Free yazısını bedava anlamına geldiğini sanıp aldıklarının parasını ödemeyip gözaltına alınanlar kimlerdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1990'da İzlanda'ya maça giderken mola verdikleri Londra'da havalimanındaki Duty Free yazısını bedava anlamına geldiğini sanıp aldıklarının parasını ödemeyip gözaltına alınanlar kimlerdir

A- SSCB Buz Hokeyi Milli Takımı Oyuncuları
B- Arnavutluk Futbol Milli Takımı Oyuncuları
C- Pakistan Çim Hokeyi Milli Takımı Oyuncuları
D- Romanya Hentbol Milli Takımı Oyuncuları

Doğru Cevap: Arnavutluk Futbol Milli Takımı Oyuncuları

Arnavutluk milli futbol takımı, 1990 yılında İtalya'ya katılmaya çalışırken pek şansı yoktu. Mayıs 1990'da İzlanda'ya gitti ve bu sefer 1992 Euro karşılığında daha fazla eleme maçında oynadı. Ancak Reykjavik yolunda takımın Heathrow Havalimanı'nda üç saatlik bir mola vermesi üzerine küçük bir hıçkırık yaşandı .Biraz zaman kaybetmeye çalışarak bir noktada gümrüksüz alışveriş yaptılar, ancak bildirildiğine göre yaklaşık 2.500 sterlin değerinde malla ödeme yapmadan ayrıldılar.

Olayın daha sonra bir dil sorunundan kaynaklandığı söylendi ve 'gümrüksüz' kelimelerinin 'tamamen ücretsiz' ile karıştırıldığını iddia eden raporlarla.

Ancak polisin anlayışla karşılamadığı ve 30 kişilik kadroyu kilitlediği, sefere milli takıma katılan 21 Yaş Altı Milli Takımı'ndan toplam 37 kişinin seyahat ettiği öğrenildi. Yine de, iddiaya göre, memurlar bir tercüman bulamayınca suçlamalar düşürüldü ve ekip İzlanda'ya giden uçuşlarına kadar eşlik edildi.
Kaynak:
https://www.getreading.co.uk/news/berkshire-history/heathrow-how-albanians-national-football-19978286

12
1
1
0
3
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.