2 Mart Cuma okullara kar tatili var mı

2 Mart Cuma okullara kar tatili var mı
Türkiye'nin beklediği kar yağışı yarın yani 2 Mart Cuma günü İstanbul'dan Kars'a, Ankara'dan Konya'ya, Bursa'dan Sivas'a kadar geniş bir bölgeyi etkisi altına alacak.

Meteorolojinin yeni yayınladığı tahmine göre kar yağışı 34 ilde etkili olacak. Haliyle bu illerde yarın okullar için kar tatili kararı çıkabilir. Yarın okullar tatil mi sorusuna illerin valiliği son hava durumu raporu doğrultusunda karar verecek. Peki hangi iller listede var. 2 Mart Cuma günü kar yağışı olan iller şunlar: İstanbul, Ankara, Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Kırıkkale, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Bilecik, Karabük, Çankırı, Çorum, Kırşehir, Konya, Isparta, Karaman, Niğde, Yozgat, Sivas, Sinop, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bitlis. Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir. Fakat küçük olduklarından çıplak gözle şekilsiz gözükürler. Ve bunların hiçbiri birbirine benzemez.

Yarın yani 2 Mart 2018 Cuma günü okulları tatil ettirecek kar geliyor. Sakarya, Kocaeli, Konya, Sivas, Bursa başta olmak üzere 34 il için hava durumu raporu kar alarmıyla geldi. Yarın okullar tatil mi sorusuna illerin valiliği karar verecek. İşte kar beklenen iller listesi. İstanbul bu yıl kara hasret kaldı. Meteorolojinin verilerine göre İstanbulluların yolunu gözlediği kar çarşamba günü sulu kar yağışı ile başlayacak. 6 derece olan hava sıcaklığı 2 Mart Cuma günü 3 derecenin altına inecek ve İstanbul'da kar yağışı başlayacak. İstanbul'un haftalık hava durumu tahminine göre cuma günü ortalık yeniden güllük gülistanlık olacak. Bursa saatlik hava dururumu tahminine göre kar yağışı akşam saatlerinde başlayacak. Saat 21.00'da karla karışık yağmurla başlayacak kar yağışı yarın etkili olacak. Bursa Valiliği okullar tatil mi sorusuna gece son duruma bakarak karar verecek. Kocaeli'nde kar yağışı öğleden sonra karla karışık yağmurla başlayacak. Saat 18.00'dan itibaren Kocaeli'nde yağış tamamen kara dönüşecek. Kocaeli'nde hava sıcaklığı 0 derecelere kadar ineceğinden 2 Mart Cuma günü don olma ihtimali de yüksek. Kocaeli valiliği okulların kar tatile girip girmeyeceğine son hava durumu tahminlerine göre karar verecek. Saatlik Sakarya hava durumu tahminine göre kar yağışı saat 18.00'da başlayacak ve 2 Mart Cuma günü de devam edecek. Sakarya valiliği kar yağışı için uyarırken hamileler ve eğitim için kar tatili kararını değerlendiriyor.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU

İSTANBUL HAVA DURUMU : İstanbul bu yıl kara hasret kaldı. Meteorolojinin verilerine göre İstanbulluların yolunu gözlediği kar çarşamba günü sulu kar yağışı ile başlayacak. 6 derece olan hava sıcaklığı 2 Mart Cuma günü 3 derecenin altına inecek ve İstanbul'da kar yağışı başlayacak. İstanbul'un haftalık hava durumu tahminine göre cuma günü ortalık yeniden güllük gülistanlık olacak. Hava sıcaklığı 10 derecenin üstüne çıkacak ve İstanbul'un kar keyfi tadımlık olacak. İşte kar yağışı beklenin diğer illerin hava durumu raporu;

BURSA HAVA DURUMU OKULLAR YARIN TATİL OLUR MU?

Bursa saatlik hava dururumu tahminine göre kar yağışı akşam saatlerinde başlayacak. Saat 21.00'da karla karışık yağmurla başlayacak kar yağışı yarın etkili olacak. Bursa Valiliği okullar tatil mi sorusuna gece son duruma bakarak karar verecek.
 
KOCAELİ HAVA DURUMU
 
Kocaeli'nde kar yağışı öğleden sonra karla karışık yağmurla başlayacak. Saat 18.00'dan itibaren Kocaeli'nde yağış tamamen kara dönüşecek. Kocaeli'nde hava sıcaklığı 0 derecelere kadar ineceğinden 2 Mart Cuma günü don olma ihtimali de yüksek. Kocaeli valiliği okulların kar tatile girip girmeyeceğine son hava durumu tahminlerine göre karar verecek.
 
SAKARYA'DA KAR YAĞIŞI
 
Saatlik Sakarya hava durumu tahminine göre kar yağışı saat 18.00'da başlayacak ve 2 Mart Cuma günü de devam edecek. Sakarya valiliği kar yağışı için uyarırken hamileler ve eğitim için kar tatili kararını değerlendiriyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.