20.000 civarındaki insan yapımı bağımsız parçanın yaklaşık yüzde kaçı çöp durumundadır

20.000 civarındaki insan yapımı bağımsız parçanın yaklaşık yüzde kaçı çöp durumundadır
Şu an Dünya yörüngesinde dönmekte olan yapay uyduda diyebileceğimiz 20.000 civarındaki insan yapımı bağımsız parçanın yaklaşık yüzde kaçı çöp durumundadır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Şu an Dünya yörüngesinde dönmekte olan yapay uyduda diyebileceğimiz 20.000 civarındaki insan yapımı bağımsız parçanın yaklaşık yüzde kaçı çöp durumundadır 

A- Yüzde 30
B- Yüzde 50
C- Yüzde 70
D- Yüzde 90

Doğru Cevap: Yüzde 90

Hepsi kullanılmayan uydular, metal parçaları... Dünya’nın banliyösü tam bir çöplüğe dönüşmüş durumda. Türkiye de, uzaydaki iki haberleşme bir tane de gözetleme uydusu ile dünyamız çevresinde dolanıp duran atıkların çoğalmasına ileride ‘katkıda bulunmuş’ olacak... Uzayı dolduran bu atık maddelerin uçuşlar için tehlike oluşturmasının yanı sıra kafamıza düşme olasılığını da göz ardı etmemek gerekiyor... 10 cm’lik 9000 nesne sürekli gözetleniyor. Bunların yüzde 94’ü çöp; ve sadece 540’ı (yüzde 6) çalışan uydu. Bu atıklar yeryüzüne düşerek tehlikeli yarattıkları gibi, yörüngede dolaşan işler durumdaki haberleşme uyduları ve uzay yolculukları için de büyük tehlike taşıyor. 

119
5
4
3
11
8
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum