20 bin uzman hekim açığı var

20 bin uzman hekim açığı var
20 bin uzman hekim açığına dikkat çeken Müezzinoğlu, "İnsan kaynağının üç yıldır, 20 bin uzman hekim, 10 bin pratisyen hekim açığı. Aile hekimliği sistematiğini daha güçlü kurulmasını başaramaz mıyız?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şayet Sur'un sokaklarına çukurlar kazılıyorsa, orada silahlı insanlar varsa, silahlı çatışma değil, silahlı insanlar çıkacak. O bayrak Bursa'daki gibi dalgalanacak şekle gelecek. Ondan sonra her vatandaşımıza her türlü hizmeti sunmaya hazırız" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, OECD üyesi ülkelerin yarısından daha az doktor ve hemşire sayısıyla sağlık hizmetlerini verdiklerini belirterek, "Buradaki başarının en büyük sahibi sağlık çalışanlarımızdır, mesleklerine olan tutkularıdır. Onlara teşekkürü bir borç biliyorum. Her gün bir milyon 100-150 bin ortalama hastaya bakıyoruz. Ocak aylarında artıyor, yaz aylarında azalıyor. Elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanarak yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

20 bin uzman hekim açığına dikkat çeken Müezzinoğlu, "İnsan kaynağının üç yıldır, 20 bin uzman hekim, 10 bin pratisyen hekim açığı. Aile hekimliği sistematiğini daha güçlü kurulmasını başaramaz mıyız? Başarabiliriz. Bugün elimde 22 bin aile hekimi yerine 30 bin hekim olsa işimiz çok daha kolay. Gelen mezun, uzman sayısıyla Türkiye genelinde her noktaya, her alanda ideal hizmeti verebilmenin gayreti içindeyiz" şeklinde konuştu.

"HER VATANDAŞIMIZA HER TÜRLÜ HİZMETİ SUNMAYA HAZIRIZ"

Güneydoğu'da binada mahsur kalan vatandaşlar olduğu iddiasıyla ilgili soru üzerine Müezzinoğlu, "Ben Sağlık Bakanıyım. Asla 'Savaş Bakanı' kelimesini hak edecek bir duruşum olmadı da olmazda. Leyla Zana, Ekim ayında Bursa'da konuşma yapmış. Bursa'da söylediği cümle şu: 'Bursa'da ne varsa, Diyarbakır'da da istiyoruz'. Evet, bende öğrendiğimde Meclis kürsüsünden söyledim; 'Bursa'da ne varsa, Diyarbakır'da da olsun'. Bu anlamda Edirne'de ne varsa, ben Sağlık Bakanı olarak Hakkari'ye, Şırnak'a yaptım, yaptık. Bursa'nın sokakları belediye tarafından altyapı ve şehrin gelişmesi için kazılıyor. Şayet Sur'un sokaklarına çukurlar kazılıyorsa, orada silahlı insanlar varsa, silahlı çatışma değil, silahlı insanlar çıkacak. O bayrak Bursa'daki gibi dalgalanacak şekle gelecek. Ondan sonra her vatandaşımıza her türlü hizmeti sunmaya hazırız. Bu ülkenin sokaklarında silahlı kuvvetlerin, emniyet güçleri dışında silahlı güç varsa buna hep birlikte tavrımız dürüst, net olmalı, Meclis'teki yeminimize sadık kalacak şekilde olmalıdır" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.