2006'da dünyanın en uzun insanı olan Xi Shun kollarının kullanarak hangi türden iki hayvanın midesinden plastik maddeler çıkarmıştır

2006'da dünyanın en uzun insanı olan Xi Shun kollarının kullanarak hangi türden iki hayvanın midesinden plastik maddeler çıkarmıştır
2006'da dünyanın en uzun insanı olan Xi Shun kollarının kullanarak hangi türden iki hayvanın midesinden plastik maddeler çıkarmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2006'da dünyanın en uzun insanı olan Xi Shun kollarının kullanarak hangi türden iki hayvanın midesinden plastik maddeler çıkarmıştır 

A- Aslan

B- Yunus

C- Timsah

D- Piton

Doğru Cevap: Yunus

Dünyanın en uzun erkeğinin uzun kolları, plastik malzemeleri midelerinden, devlet medyasından ve bir akvaryum görevlisinden Perşembe günü çekerek ulaştı ve iki yunusu kurtardı.
 
Yunuslar, Liaoning eyaletindeki bir akvaryumda havuzlarının kenarındaki plastikle uğraştıktan sonra hastalandılar. China Daily gazetesine göre, plastiği çıkarmak için cerrahi aletler kullanma girişimleri başarısız oldu, çünkü yunusların mideleri enstrümanlara yanıt verdi.
 
Devlet basını, daha sonra Veterinerler İç Moğolistan'dan 7 metrelik bir sürü olan 9,7 inç silahıyla Bao Xishun'dan yardım istemeye karar verdiğini belirtti.
 
54 yaşındaki Bao, geçtiğimiz yıl Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en uzun yaşayan adamı olarak onaylandı.
 
Royal Jidi Ocean World akvaryumu müdürü Chen Lujun The Associated Press'e, yunusların midelerinin şeklinin bir enstrümanı hayvanlara zarar vermeden içeri itmeyi zorlaştırdığını söyledi. Kısa kolları olan insanlar plastiğe ulaşamadıklarını söyledi.
 
Chen, “Nesneleri elde edemediğimizde, İç Moğolistan'dan Bao Xishun'un yardımını aradık ve dün başarıyla gerçekleştirdi” dedi. “İki yunus şu anda çok iyi durumda.”
 
Fotoğraflar, yunuslardan birinin çenelerinin havlular tarafından tutulduğunu gösterdi, böylece Bao ısırılmadan hayvanın içine ulaşabildi.
 
Yerel bir doktor olan Zhu Xiaoling, Xinhua'ya “Bazı küçük plastik parçalar hala yunusların midesinde kalıyor” dedi. “Ancak yunuslar bunları sindirebilecek ve yakında iyileşmesi bekleniyor.”

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.