2007 yılında Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi seçilen sanatçı kimdir

2007 yılında Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi seçilen sanatçı kimdir
Anne tarafı göçmen bir aileden gelen göçmenlere ve sığınmacılara verdiği destek dolaysıyla 2007 yılında Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi seçilen sanatçı kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Anne tarafı göçmen bir aileden gelen göçmenlere ve sığınmacılara verdiği destek dolaysıyla 2007 yılında Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi seçilen sanatçı kimdir 

A- Muazzez Ersoy

B- Ajda Pekkan

C- Sezen Aksu

D- Bülent Ersoy

Doğru Cevap:  Muazzez Ersoy

Muazzez Ersoy, BM iyi niyet elçisi

Türk sanat müziği sanatçısı Muazzez Ersoy, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Örgütü'nün "iyi niyet elçisi" oldu.

Muazzez Ersoy da önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, "Bugünden itibaren mülteci ailelerinin yardımlarına ulaşmak ve onların sorunlarını gidermek için vaktimin büyük bölümünü onlara adayacağım. Yurtiçi ve yurtdışı yardım gezilerimiz olacak. Onlar için çeşitli kampanyalar ve yardım konserleri gibi girişimlerde bulunacağız" dedi.

Bundan sonra sanatçı kimliğinin yanında çok farklı alanlarda da yer alacağını ifade eden Ersoy, "Türkiye'den benim seçilmem benim için son derece onur verici bir olay. Beni BM iyi niyet elçiliğine layık gören tüm BM yetkililerine teşekkür ederim" diye konuştu. Ersoy, ünlü film yıldızı Angelina Jolie gibi mülteci çocuklardan evlat edinmek için bir girişimde bulunmayı düşünüp düşünmediğini soran bir gazeteciye, "Girişimlere başlamadığımı nereden biliyorsunuz? Çocukları çok seviyorum" yanıtını verdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum