2008’de Newcastle Üniversitesi’nin 556.387 kişi ve 927 soyağacı üzerinde yaptığı araştırmada hangisinin erkek çocukları olma

2008’de Newcastle Üniversitesi’nin 556.387 kişi ve 927 soyağacı üzerinde yaptığı araştırmada hangisinin erkek çocukları olma
2008’de Newcastle Üniversitesi’nin 556.387 kişi ve 927 soyağacı üzerinde yaptığı araştırmada hangisinin erkek çocukları olma ihtimalinin kız çocukları olma ihtimalinden daha fazla olduğu sonucuna ulaşılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 12 Ağustos 2022 Cuma yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : 2008’de Newcastle Üniversitesi’nin 556.387 kişi ve 927 soyağacı üzerinde yaptığı araştırmada hangisinin erkek çocukları olma ihtimalinin kız çocukları olma ihtimalinden daha fazla olduğu sonucuna ulaşılmıştır

A- Kız kardeşi daha çok olan kadınların
B- Kız kardeşi daha çok olan erkeklerin
C- Erkek kardeşi olan kadınların
D- Erkek kardeşi daha çok olan erkeklerin

Doğru Cevap: Erkek kardeşi daha çok olan erkeklerin

Evrimsel Biyoloji kaydı tarafından bugün çevrimiçi olarak yazılan çalışma, içinde Amerika Birleşik Devletleri'nden 556.387 kişi hakkında bilgi içeren 927 aile ormanının incelenmesi ve 1600 için Avrupa zamanı olabilir.

"Aile orman analiziniz, katılıp katılmadığınıza bakılmaksızın, bir erkek veya bir kıza sahip olmayı deneyin. Artık erkeklerden çok daha fazla erkek kardeşi olsa da erkek çocuk sahibi olmalarının beklendiğini, ancak çok daha fazla kız kardeşi olsa da kızları olma ihtimalinin yüksek olduğunu hatırlıyoruz. Ancak, kadınlarda bunu tahmin edemezsiniz," diyor Bay Gellatly.

Erkek çocuklar, bir çocuğun yeni cinsel birleşmesini, sperminin keskin bir X veya Y kromozomu tutmasına göre belirler. Bir X kromozomu, annenin X kromozomu ile bütünleşir ve bir çocuk kadın (XX) yapar ve iyi bir Y kromozomu, bir oğul (XY) yapmak için genellikle yeni anneninkiyle eşleşir.

Daha büyük bir boyutta, Y sperm artışı olan erkeklerin miktarına kıyasla X cesareti artan erkeklerin miktarı, yıllık olarak üretilen çocukların bu yeni cinsiyet oranını etkiler.

Kaynak: https://www.its.ac.id/international/2022/08/04/boy-or-girl-it-is-throughout-the-father-s-family/

1
1
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.