2012 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS Sonuçları bu hafta açıklanıyor

2012 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS Sonuçları bu hafta açıklanıyor
012 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. DGS sınav sonuçları açıklanmasında beklentiler artmış durumda.

2012 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. DGS sınav sonuçları açıklanmasında beklentiler artmış durumda. DGS sınav sonuçları açıklanma tarihi hakkında henüz osym tarafından resmi bir açıklama bulunmamaktadır. OSYM tarafından dgs sınav sonuçları açıklanmadan önce açıklanacağı saat için duyuru yapmaktadır. Fakat bir kaç gün önceden dgs sonuçları açıklanacağını bildirmemektedir.

2012 DGS sınav sonuçları bu hafta içi açıklanması beklenmektedir. Geçen sene yapılan dgs sonuçlarına göre 2012 dgs sınav sonuçlarının Ağustos ayı 2.haftasında açıklanması beklenmektedir.

DGS 'de 4 soruda hata vardı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bugün yapılan 2012-Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda az sayıda soru kitapçığında dört soruda basımevi kaynaklı baskı bozukluğu tespit edildiğini bildirdi. Açıklamada, “Bu sorular iptal edilecek ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır.” denildi.

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “2012-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 15 Temmuz 2012 tarihinde 130 bin 258 adayın katılımı ile uygulanmıştır. Sınavda kullanılan az sayıda soru kitapçığında dört soruda basımevi kaynaklı baskı bozukluğu tespit edilmiştir. Bu sorular iptal edilecek ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır. Konu ile ilgili teknik ve idari inceleme başlatılmıştır. Sınavın temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı madde analizleri tamamlandıktan sonra yayımlanacaktır.”

2012 DGS - Dikey Geçiş Sınavı açıklandığında aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2012 DGS - Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.