2012 Yüksek Lisans Harçları Kaldırıldı Mı

2012 Yüksek Lisans Harçları Kaldırıldı Mı
2012 Yılı Yüksek Lisans Harçları hakkında son bilgi aşağıda detaylıca verilmiştir.

Öğrenci kullanıcılarımızı sevindiren harç ücretlerinin kaldırılması geçtiğimiz günlerde resmi kanallar tarafından yapılmıştı. Fakat merak edilen bir kaç husus daha var. Bunlardan biri de yüksek lisans öğretimi gören öğrenciler için geçerli olacak mı harçların kaldırılması. Geçtiğimiz gün Bakanlar Kurulu, harçların 1. Öğretim ve AÖF için kaldırıldığını açıklamıştı. Yüksek Lisans öğrencileri hakkında ise bir açıklama yapılmamıştı. Merak edilen sorunun “Yüksek lisans harçları kaldırıldı mı?” cevabı: Yüksek Lisans öğrenciler için harç ücretleri kaldırılmıştır. İlgili madde aşağıda yer almaktadır.

MADDE 18 – (1) Lisansüstü öğrenim gören öğrenciler, önlisans ve lisans öğrencilerinin yararlandığı hizmetlerden aynı şekilde yararlanır.
Araştırma görevlilerinin öğrenim ücreti
MADDE 12 – (1) İkinci öğretimde lisansüstü öğrenim gören araştırma görevlileri katkı payı tutarında öğrenim ücreti öderler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.