2013-2014 Ders Yılı Sonu İşlemleri

2013-2014 Ders Yılı Sonu İşlemleri
2013-2014 Ders Yılı Sonu İşlemleri detaylar haberimizin devamında.

T.C.

MILLI EGITIM BAKANLIGI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı: 10230228/200/2111488 27/05/2014

Konu: Ders Yılı Sonu İşlemleri

……………………. VALILIGINE

(il Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim Kurumları Yönetmeliği.

b) 29.06.2012 tarihli ve 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı kararı.

İlköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesi, ilgi (a) Yönetmeliğin 47 ve 48. maddelerinde belirtilmektedir. Sınıf veya alan öğretmeni tarafından e-okul yönetim bilgi sistemine tam ve zamanında işlenen puanlar gereği öğrencilerin bir üst sınıfa geçmesi, şube öğretmenler kuruluna kalması veya sınıf tekrarı yapması e-okul sistemi tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

Öğrencilerimizin başarılarının değerlendirilmesinde sorunlar yaşanmaması ve mağduriyetlere sebebiyet verilmemesi açısından aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

1- Öğretmenler her ders için öğrencilere verdikleri puanları e-okul sistemindeki öğretmen not çizelgesine zamanında işleyecek, e-okul çıktısı öğretmen ve okul yönetimi tarafından kontrol edilecektir.

2- İlkogretim Kurumları (İlkokul, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu) haftalık ders çizelgelerinde belirtilen zorunlu ders saati sayısı kadar öğrencilere puanların işlenmesi sağlanacaktır.

(İlkokul 1. sınıflarda 26 saat,

2. sınıflarda 28 saat,

3. sınıflarda 25 saat,

4. sınıflarda 26 saat,

ortaokul 5-6. sınıflarda 29 saat,

imam hatip ortaokulu 5-6 sınıflarda 34 saat,

7-8. sınıflarda 28 saat ders puan sisteme işlenecektir.)

3- Mazeretsiz sınava girilmeyen dersler için öğretmenler not çizelgesine girmedi “G” yazılacak, sürekli devamsız olup hiç not almamış öğrencilerin not çizelgeleri i ise boş bırakılacaktır.

4- İlgi (b) Kurul Kararına göre; ” Trafik Güvenliği” dersinin, 2012-2013; 2013-2014; 2014-2015 öğretim yıllarına mahsus olmak üzere 4. sınıflarda serbest etkinliklerin 1 (bir) ders saatinde okutulması gerektiğinden ve İlköğretim Kurumları Haftalık Ders çizelgesinde de zorunlu dersler arasında yer aldığından “Trafik Güvenliği” dersi için de not girişi yapılacaktır.

5- İlgi (a) Yönetmeliğin 47. maddesinin 1. fıkrasının “c” bendine göre i ilkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmayacaktır.

Ancak, ilkokul öğrencilerinden okula hiç; devam etmeyen öğrenciler ile bu yazının 2. maddesinde belirtilen haftalık zorunlu ders saati sayısı kadar puan girilmeyen öğrenciler ve ilgi Yönetmeliğin 48. maddesinin 3. fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrenciler sistem tarafından sınıf tekrarına bırakılacaktır.

6- Ortaokullarda ve İmam Hatip Ortaokullarında herhangi bir dersten iki dönem notunun aritmetik ortalaması 2′ den aşağı olan öğrenciler şube öğretmenler kuruluna bırakılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına bırakılmasına ilgi Yönetmeliğin 47. maddesi kapsamında şube öğretmenler kurulu karar verecektir.

7- Ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında şube öğretmenler kurulu, 9- 13 Haziran 2014 tarihleri arasında toplanarak kararların verecekler ve alınan kararlar e-oku l sistemine zamanında işlenecektir.

8- 13 Haziran 2014 tarihinde ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki öğrencilerin bir üst sınıfa geçmesi veya sınıf tekrarına kalması ile ilgili işlemler neticelenmiş olacak, karneler ve sınıf geçme defterleri kontrol edilecektir.

9- Okul yönetimleri tarafından ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu e-okul kurum işlemlerindeki Ş.Ö.K işlemleri ekranı, 9-13 Haziran 2014 tarihleri arasında sürekli kontrol edilecek ve işlemi tamamlanmayan öğrenci bırakılmayacaktır.

10- Özel eğitim ve kaynaştırma eğitimine tabi olup okula devam etmeyen öğrenciler sistem tarafından sınıf tekrarına bırakılacaktır.

11- İlgi (a) Yönetmeliğin 31. maddesinin “c;” bendi kapsamında mecburi ilköğretim çağı dışına çıkan öğrencilerin kayıtları, e-okul sistemindeki öğrenci ayrılma işlemleri ekranından pasifleştirilecektir.

Bilgilerinizi ve öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde bazı derslerdeki başarısızlığına bakılarak elenmesi yerine, kendi yaş grubu içinde bir bütün olarak değerlendirilmesi, ilgi ve yeteneklerinin dikkate alınması ve öğrencinin sınıf tekrarına bırakılmasının ancak öğrencinin akademik ve sosyal yönüne katkı sağlayabileceği durumlarında işleme alınması hususlarında gereğini rica ederim.

Funda KOCABIYIK

Bakan a. Genel Müdür

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.