2013-2014 Kırtasiye Yardım ödeneği iki katına çıkacak

2013-2014 Kırtasiye Yardım ödeneği iki katına çıkacak
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Öğretmenlere verilecek Eğitim Öğretim (Kırtasiye Yardım) ödeneği iki katına çıkacak.

Öğretmenlere öğretim ödeneği müjdesi!

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri çok sevindirecek bir çalışmayı Maliye bakanlığına gönderdi. Maliye Bakanlığı, öğretim ödeneğinin yükseltilmesi ve kapsamının genişletilmesine ilişkin çalışmayı değerlendirmeye aldı. Toplu sözleşmede karar alınırsa öden

Toplu sözleşme görüşmelerinde karar çıkması halinde öğretim ödeneği iki katına kadar çıkacak ve tüm personeli kapsayacak.

ÖĞRETMENE ÖĞRETİM ÖDENEĞİ ARTIYOR

Öğretmenlere, her yıl eğitim ve öğretim yılı başlangıcında verilen öğretim ödeneğinin artırılması konusundaki çalışmalar son aşamaya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretim ödeneğinin bir maaş tutarına yükseltilmesi ve hizmetli, şef, şoför gibi sınıflara da genişletilmesine yönelik bir düzenleme hazırlayarak, Maliye Bakanlığı’na gönderdi. Maliye Bakanlığı ise bütçe imkanlarını dikkate alarak, düzenlemenin öncelikle toplu sözleşmelerde görüşülmesini kararlaştırdı. Buna göre, 2014-2015 yılında memurlara verilecek zam oranları, bu yıl ağustos aylarında görüşülecek. Toplu sözleşme sürecinde, öğretim ödeneği de masaya yatırılarak karara bağlanacak.

EN AZ1.400 TL’YE YÜKSELEBİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın teklifi kabul edilirse, 2012-2013 dönemi öğretim yılı için verilen 700 liralık öğretim ödeneğinin en az bin 400 liraya çıkarılması söz konusu olacak. Ayrıca, öğretim ödeneğinden öğretmenler dışındaki eğitim personeli de yararlanacak. Eğer bir artış yapılmazsa önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlere 740 lira düzeyinde öğretim ödeneği verilecek.

Kaynak:Stargazete

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.