2013 TODAİE Sınav Soruları ve Cevapları

2013 TODAİE Sınav Soruları ve Cevapları
2013 TODAİE Sınav Soruları ve CevaplarıTürkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarına Giriş Sınavı

2013 TODAİE Sınav Soruları ve Cevapları sınavdan sonra sitemizde yayınlanacaktır.
Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarına Giriş Sınavı soru ve cevapları hafta içinde yayınlanmasını bekliyoruz.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecektir. Tüm adaylar ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne uymak zorundadır.

Sınavda adaylara, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

      Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi (60 soru); Türkçe Okuduğunu Anlama, Türkçeyi Doğru Kullanma, Sayısal İlişkiler, Sanat, Çağdaş Yazın, Ulusal ve Uluslararası Güncel Sorunlar,

      Alan Bilgisi Testi (75 soru); Türk Kamu Yönetiminin İşleyişi ve Sorunları, Türkiye’nin Siyasal-Toplumsal-Ekonomik İşleyişi ve Sorunları, Uluslararası İlişkiler ve Örgütler

      ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtlarının gerektiğinde kanıt olarak kullanılacağı unutulmamalıdır.

Değerlendirme, doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Bir testteki doğru cevap sayısı, adayın bu testten aldığı ham puanı olacaktır. Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir. Sınava giren tüm adaylar dikkate alınarak Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testlerine ait ham puan dağılımlarının ortalama ve standart sapmaları hesaplanacak; her iki test ayrı olmak üzere bu dağılımlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puan dağılımlarına dönüştürülecektir. Bu durumda sınava giren her adayın iki teste ait iki standart puanı hesaplanmış olacaktır. Değerlendirmede adayların, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi standart puanı 0,40, Alan Bilgisi Testi standart puanı 0,60 ile çarpılıp toplanarak adayların ağırlıklı puanı hesaplanmış olacaktır.

Değerlendirme sonunda başvuran adaylar, programlara göre ağırlıklı puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ağırlıklı puan sırasına konulacaktır.  Programlara kabul edilecek aday sayısının iki katı kadar aday sınavda başarılı sayılarak sözlü sınava davet edilecektir. Sözlü sınava çağırılan son sıradaki aday ile aynı ağırlıklı puanı alan adaylar da sınavda başarılı sayılarak sözlü sınava davet edilecektir.

Programlara kabul edilecek aday sayıları ile programlara göre sözlü sınava çağırılacak aday sayıları aşağıda verilmiştir:

Programa Kabul Edilecek Aday     Sözlü Sınava Çağırılacak Aday

1. Kamu Yönetimi (Birinci Öğretim)        110                                                220

2. Yerel Yönetimler (Birinci Öğretim)        20                                                  40

3. Adalet Yönetimi (İkinci Öğretim)           20                                                  40

4. Kolluk Yönetimi (İkinci Öğretim)           20                                                  40

5. Eğitim Yönetimi (İkinci Öğretim)           30                                                  60

6. Kamu Yönetimi (İkinci Öğretim)            30                                                  60

Sınav sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında ilan edilecek, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

2013-TODAİE: Soru Kitapçığı ve Yanıtları için tııklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.