2014 ALES Sınav Soru ve Cevapları 2014 ALES İlkbahar Sınav Soruları ve Cevapları 2014 11 Mayıs ALES İlkbahar Soru Kitapçığı

2014 ALES Sınav Soru ve Cevapları 2014 ALES İlkbahar Sınav Soruları ve Cevapları 2014 11 Mayıs ALES İlkbahar Soru Kitapçığı
2014 ALES İlkbahar dönemi sınav soru ve cevapları. ALES sonuçları ne zaman açıklanacak. 2014 ALES İlkbahar dönemi sınav sonuçları
ALES Sınavından Kaç Puan Alınması Gerekiyor?
 
Üniversiteler minimum 55 puan alınmasını isterler. Bazı üniversiteler ya da programlar en az 70-75 puan alınmasını isteyebiliyorlar. Hangi program için ne kadar ALES puanının alınması gerektiği ile ilgili genel bir şey söylenemez. Her üniversitenin, hatta her programın ALES puan talebi farklı olabilir.
ALES puanının % 50’den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir. İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü, yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebileceği gibi diploma notu, mülakat sınavı, bilim sınavı, yabancı dil yeterlilik derecesi gibi unsurları da değerlendirmeye katabilir.

 

Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde kaç puan alınması gerektiği ile ilgili ibare şu şekildedir:

 

“Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde 55 standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir.”

2014 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)
İlkbahar Dönemi: Soru Kitapçıkları (%10) İle Cevap Kâğıtlarının Görüntülenmesi

11 Mayıs 2014 tarihinde yapılan 2014-ALES İlkbahar Dönemi Sınavına giren adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 20 Mayıs 2014 günü saat 16.30’dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar kendi cevap kâğıtlarının görüntüsüne, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. 

Sınav sorularının %10’unu oluşturan ve Temel Soru Kitapçığı adı altında adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulan sorular, adayların bu sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini sağlamak amacıyla erişime açılacaktır.  Adaylar, sınavda kendi cevap kâğıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara (yayımlanan %10) http://skgs.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur. 

Temel Soru Kitapçığı (%10) tıkla indir

 

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.