2014 Cumhurbaşkanı seçimlerinde sandıkta görev nasıl alınır?

2014 Cumhurbaşkanı seçimlerinde sandıkta görev nasıl alınır?
2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkta görev almak için nereye başvurulur, sandık görevlilerini kimler belirliyor, sandık görevlilerinde aranan şartlar nelerdir

10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık görevlisi olabilmeniz için üye olduğunuz siyasi partilere başvurarak sandıkta görev alma isteğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Siyasi partiler sandıkta görev alacak kişileri Yüksek Seçim Kuruluna bildirerek görev almanızı sağlar.

Sandık kurulu en az 5 kişiden oluşur. Sandık Kurul Başkanı ve 4 üyeden oluşur. Bu dört üyeden birisi Sandık Kurulu Memur Üyesidir. Diğer 3 kişi ise Siyasi Parti üyeleridir.

Seçimlerde sandık başkanı olmak istiyorsanız en az memur olmanız yada üniversite 4 yıllık mezunu olmanız gerekmektedir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ödenecek ücretler YSK tarafından ilan edildi. Buna göre: Başkanlar için: 71 TL - Üye için ise : 62 TL ödeme yapılacak.

10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri, 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri sandık görevlisi olmak istiyorum, 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri sandık başkanı olmak istiyorum

Devlet memuru olmayan sandıkta görev alabilir mi?

Evet alabilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi üye olduğunuz siyasi partiye başvurarak sandıkta görev almak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Geresi partinize kalmıştır. Yada ilçe seçi̇m kuruluna bi̇zzat müracaat etmeni̇z gereki̇yor.

Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda seçilmezse ve 2. tura kalırsa görevliler ne kadar ücret alacak?

Seçimlerde 2 tur yapılacağından başkanlara 1. oylamada 3 yevmiye ikinci tura kalırsa; 2. oylamada 2 yevmiye verilecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.