2014 DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2014 DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
26 Ağustos günü sona eren DGS tercihlerinin ardından, sonuçların ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merak ediliyor.

Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçlarının 29 Ağustos 2014 Cuma gününe kadar açıklanmasını bekliyoruz. Çünkü Eylül başında yoğun bir kayıt dönemi başlayacak. 

DGS tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinde yer alacaktır. Sonuçlar açıklandığında sitemizden ulaşabilirsiniz.

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Üniversiteler tarafından kayıtlar 1-5 Eylül 2014 tarihlerinde alınacaktır.

2014-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2014-2015 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.