2014 YDS Sınavı 6 Nisan Pazar Günü yapılacak

2014 YDS Sınavı 6 Nisan Pazar Günü yapılacak
Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeline yönelik düzenlenen YDS, 6 Nisan Pazar günü yapılacak.

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeline yönelik düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) 6 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. 

Sınav, saat 9.30'da başlayacak ve 150 dakika sürecek. 

YDS İlkbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden yapılacak.

ÖSYM tarafından düzenlenen YDS'ye girecek adayların, sınava girecekleri yer  bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinmeleri gerekiyor. 

Adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak.

Adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermeleri ve belgenin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları isteniyor. 

Adaylar, sınav günü giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulunduracaklar.

Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. 

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olacak, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C kimlik numarası bulunacak, pasaportun süresi geçerli olacak.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor.

Adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacak.

Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.