2015 Hemşire Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

2015 Hemşire Atamaları Ne Zaman Yapılacak?
2015 yılında hemşire olmayı bekleyen binlerce kişi atamaların ne zaman olacağı konusunda bir açıklama bekliyordu. Konu ile ilgili açıklama Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi.

Hemşire olarak atanmayı bekleyen adaylar 2015 yılı hemşire alımlarını ne zaman yapılacağını merak içinde bekliyor. Bu konuda en yetkili isim olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMLARI NE ZAMAN?
 
Sağlık Bakanı Memleketi Edirne'de katıldığı Tek Rumeli TV programında önemli açıklama yaptı. Buna göre 15 Mayıs'da 10 bin 68 kadrolu sağlık personeli alımı için ilana çıkılacak. Müezzinoğlu, maliyenin 2015 için kendilerine 15 bin kadrolu alımı, 11 bin de hizmet alımıyla personel alına izin verdiğini açıkladı

 

15 mayısda yapılacak alımdan sonra atananlar 20 haziran 2015 de göreve başlayacak. Bu alımdan sonra bir alımda ekim ayında yapılacak dedi.
Devlet Personel Başkanlığı geçmiş yıllardan farklı olarak, bu yılki KPSS tercihlerinin 16 ila 24 Nisan tarihleri arasında alınacağını açıklamıştı. DPB, yaptığı açıklamada değişikliğe gidildiğini belirtti.

2015/1 KPSS tercihleri 22 Haziran ila 1 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

 

Sağlık bakanı Müezzinoğlunun bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamada 2015 sağlık personeli alımının 15 mayısta yapılacağını söylemiştir. Alıma ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

 

MEZUN OLMAYANLAR BAŞVURU YAPABİLECEK Mİ?
 
Atama yapmak isteyen mezun olmayan personellerin tercih yapmaları halinde şunları göze almaları gerekmektedir;

 

1- Tercihler yapıldıktan sonra 1 hafta içerisinde açıklanmaktadır

 

2- Açıklanma tarihi tahmini 15 mayısta tercihler alınmaya başlanırsa 22 mayısta sona erer

 

3- 25 mayısta açıklanır.

 

4- Sağlık Bakanlığı evrakları 15 gün içerisinde toplamaktadır. Buda tahmini 15 Haziran yapar.

 

5- 15 Haziran'a kadar mezuniyet belgesi alımı olmayacagına göre mezun olmayanların atamaları yapılmamış olacaktır.

 

6- Birde hukuki boyutu vardır. Mezun olan persoellerin tercih yapmaları gerektiği için yanlış beyan olacaktır.

 

Mezun olacak sağlık personellerinin bir soraki alımlarda tercih yapmaları uygun olacaktır. Tabiki son kararı görmek için Sağlık Bakanlığı'nın ilan şartlarını beklemek lazım.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.