2015 PYBS sınav giriş belgeleri e-okul.meb.gov.tr'den sorgulama

2015 PYBS sınav giriş belgeleri e-okul.meb.gov.tr'den sorgulama
13 Haziran Cumartesi Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na katılacak adayların merakla beklediği sınav giriş belgeleri bugün e-okul.meb.gov.tr sisteminden açıklanıyor. 5,6,7,9,10 ve 11. sınıfların girdiği PSYB'de sınav tarihi ne zaman?

13 Haziran Cumartesi Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na katılacak adayların merakla beklediği sınav giriş belgeleri bugün  e-okul.meb.gov.tr sisteminden açıklanıyor. 5,6,7,9,10 ve 11. sınıfların girdiği PSYB'de sınav tarihi ne zaman?

 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (2015 PYBS) Ne Zaman?
 
20 Nisan - 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında başvuruları alınan PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) okulların kapanmasının ardından yapılacak. PYBS sınavı için başvuran 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri okulların kapanmasının hemen ardından PYBS sınavına girerek yaz tatiline  girecekler.
 
Başvuruları belirtilen atrihlerde alınan PYBS sınavı 13 Haziran 2015 Cumartesi günü yapılacak. Bu sınavla öğrenciler kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırarak Parasız yatılılık veya burslu okuma fırsatı elde edicekler.
 
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Giriş Belgeleri

PYBS sınavı 13 Haziran tarihinde yapılacak. Bu tarihte sınava girecek öğrenciler sınav giriş kağıdı ve nüfus cüzdanları ile sınava girebilecekler. Sınava girerken yanlarında bulundurmak zorunda oldukları  sınav giriş belgesi 8 Haziran tarihinden itibaren ilan edilecek.

Sınav Giriş Belgesi Nedir?
 
PYBS giriş belgeleri açıklanan takvime göre 8 Haziran'dan itibaren ilan edilecek. Sınav gününde sınava girebilmeniz için bu sınav giriş belgenizle birlikte T.C. kimlik kartlarınızın da yanınızda bulunması gerekiyor.
 
PYBS Giriş Belgeleri Nasıl, Nerden Alınacak?
 
PYBS giriş belgeleri 8 Haziran tarihinden itibaren okul müdürlüklerinden alınacak. Okul müdürleri e-Okul sisteminden sınav giriş belgelerini belirtilen tarihten itibaren alabilirler.
 

8.Sınıflar PYBS'ye Girecek mi?

8.Sınıflar PYBS'ye girmeyecekler. Sadece başvuruda bulunacaklar. TEOG ortak sınavlardan alınan puanlara göre  bursluluk - yerleştirme işlemleri yapılacak.
 
Sınava Başvuramayan Öğrenciler
 
Açıköğretim lisesi, açıköğretim ortakokulu, mesleki açıköğretim lisesi öğrencileri ile birlikte tutuklu ve hükümlü öğrenciler Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına PYBS'ye başvuramayacak.
 
Özel Okulda Okuyanlar PYBS'yi Kazanırsa Devlet Okuluna Geçecek
 
Özel okulda okuyanlar da Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvurabilir. Sınavı kazanan öğrencilerin sınavdan faydalanabilmesi için örgün eğitim veren devlet okuluna devam etmesi gerekir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.