2016 EKPSS sık sorulan sorular ve cevapları

2016 EKPSS sık sorulan sorular ve cevapları
1- 2016 EKPSS ne zaman yapılacak?-24 Nisan 2016’da Saat:10:00’da 81 İlde yapılacaktır.

2- EKPSS ve Kura başvuruları ne zaman yapılacak?

-EKPSS(Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans) başvuruları 23 Şubat-09 Mart 2016

Kura(İlkokul, İlköğretim ve Ortaokul) başvuruları 03-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

3- EKPSS’ye ve Kuraya kimler başvurabilir?

-Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyen ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olanveya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar ve bununla birlikte kuraya, ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

EKPSS/kuranın başvurularının başladığı ilk gün itibarıyla, 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

Ayrıca, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde 2016-EKPSS’ye başvurabileceklerdir.

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar, 2016- Kura ‘ya başvurabileceklerdir.

EKPSS’ye başvurarak sınava giren adaylar kuraya başvuramayacaktır.

4- EKPSS’ye hangi öğrenim düzeyinden girilecek?

-Birden fazla öğrenim düzeyinden(Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans) mezun olan adaylar mezun oldukları en üst öğrenim düzeyinden EKPSS’ye girmek zorundadır.

5- Başvuruda izlenecek yol nasıl olacak?

6- EKPSS ve Kura ücreti ne kadar?

-EKPSS 30 TL., kura ise 15 TL.

7- EKPSS sonuçları nerelerde kullanılabilecek ve kaç yıl geçerli olacak?

-EKPSS Merkezi Yerleştirmelerinde, engelli öğretmen alımları ve işçi alımlarında, 2018 EKPSS yapılana kadar geçerli olacaktır.

8-Kuraya başvurmak isteyen adayların başvuruları EKPSS geçerlilik süresinde bir defa daha alınacak mı?

-Hayır. Yalnızca bir kez alınacak ve kayıtlı olan adaylar kuraya katılabilecektir.

9-Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yetişkinler için düzenlenen okur-yazarlık programlarına katılanlara verilen “Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi” alan adaylar başvuru yapabilecek mi?

-Bu belge sahibi adaylar “ilkokul” düzeyinde kuraya katılabilecektir.

10- Tutuklu/Hükümlü Adaylar Başvurularını nasıl yapacaklardır?

Tutuklu/hükümlü olan adaylar başvurularını, kendileri için oluşturulan başvuru merkezlerinden yapacaklar ve süresi içinde sınav/kura başvuru ücretini yatıracaklardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.