2016 TEOG YEP sonuçları açıklandı !

2016 TEOG YEP sonuçları açıklandı !
TEOG YEP sonuçları MEB tarafından bugün açıklandı. Merakla beklenen 2016 TEOG sonuçlarının açıklanması ile öğrenciler, tercih ve yerleştirme işlemlerine başlayabilecekler. İşte konunun detayları..

Öğrencilerin 2016 TEOG YEP sonuçları konusundaki meraklı bekleyişi sona erdi. TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı bugün de TEOG YEP sonuçlarını açıkladı. Ayrıca MEB'de TEOG YEP sonuçlarının bugün açıklanacağını resmi internet sitesinden yaptığı bir duyuru ile duyurmuştu. TEOG YEP sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler Yerleştirme Esas Puanlarını öğrenme fırsatı buldular ve tercihlerinde bu puanlara göre hareket edecekler. Öğrenciler bu puanlara  erişmelerinin ardından tercih işlemleri başlayana kadar puanları inceleyebilecekler. Öğrenciler ve veliler TEOG YEP sonuçlarına haberimizden ulaşabilecekler. Ayrıca konunun detayları da haberimizin devamında yer almaktadır.

TEOG YEP SONUÇLARI NEREDE AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen TEOG YEP sonuçlarını açıkladı. Öğrencilerin bu süreçte bilmesi gereken yerleştirme puanları böylece öğrenilmiş oldu. Tercih işlemlerini gerçekleştirecek adaylar yerleştirme puanlarını e-Okul üzerinden öğrenebilecekler.

TEOG TERCİHLERİ NEREDEN VE NE ZAMAN YAPILACAK?

TEOG YEP sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercih işlemlerini beklemeye başladılar. Tercih döneminin ne zaman başlayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Öğrenciler tercih işlemlerini e-Okul (http://e-okul.meb.gov.tr) üzerinden gerçekleştirebilecek. 15 Temmuz 2016'da başlayacak ve 25 Temmuz 2016 günü saat 17.00'da sona erecek. Tercih işlemlerini adaylar kendileri gerçekleştirecek. Bunun için e-Okul'da açılan pencerede "Tercih Yapmak İstiyorum" butonu seçilecek. Ardından sistemin yönlendirmeleri takip edilerek tercih işlemi tamamlanabilecek. Diğer taraftan bireysel olarak bu işlemleri gerçekleştiremeyenler ise “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu - Ek 1” doldurulup veli tarafından imzalanacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecektir. Okul müdürlüğü tercih işlemlerini bu forma bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. Tercih yapacaklar en fazla 25 tercihte bulunabilecek.

TEOG SONUÇLARI E-OKUL'DA

TEOG sınavları hatırlanacağı üzere 27-28 Nisan ile 14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirmişti. 2. dönem sınavlarına toplamda 1 milyon 167 bin 854 öğrenci katılım gösterirken, sınavlar yurtiçinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda gerçekleştirdi. Ayrıca yurtdışında ise 15 merkezde 21 okulda düzenlendi. 100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavlar e-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrencilerle ilgili pek çok işlemin yapılabildiği e-Okul, TEOG sonuçlarının öğrenilmesi döneminde ve tercih döneminde adayların en büyük yardımcısı olacak.

TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.