2016'da 1024 memeli türü üzerinde yapılan araştırmaya göre kendi türünden canlılar tarafından öldürülme oranı en yüksek olan hangisidir

2016'da 1024 memeli türü üzerinde yapılan araştırmaya göre kendi türünden canlılar tarafından öldürülme oranı en yüksek olan hangisidir
2016'da 1024 memeli türü üzerinde yapılan araştırmaya göre kendi türünden canlılar tarafından öldürülme oranı en yüksek olan hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2016'da 1024 memeli türü üzerinde yapılan araştırmaya göre kendi türünden canlılar tarafından öldürülme oranı en yüksek olan hangisidir  

A- Su aygırı
B- Firavun faresi
C- Aslan
D- İnsan

Doğru Cevap: Firavun faresi

1000'den fazla memeli türünde şiddet içeren davranışlar üzerine yapılan yeni bir araştırma, çöl faresinin kendi türünden biri tarafından öldürülmesi en muhtemel memeli olduğunu buldu.

Çalışma İspanya'da Granada Üniversitesi José María Gómez öncülüğünde ve dergide Çarşamba yayınlanan Doğa, bugüne kadar antik çağdan insanlar arasında şiddet 600 çalışmalardaki bulgulara onları 1.024 memeli türler arasında 4 milyondan fazla kişinin ölümüne analiz ve karşılaştırılmıştır .

Bulgular bize iki şey söylüyor:

  1. İnsanlar arasındaki şiddetin bir kısmı evrim ağacındaki yerimize atfedilebilir.
  2. Mirketler şaşırtıcı derecede öldürücüdür.

Açık olmak gerekirse, çalışmanın yazarları bir çöl faresi şiddeti teorisini kanıtlamak (veya çürütmek) için yola çıkmadı; memeli verilerinin bize insanlar hakkında neler söyleyebileceğini araştırıyorlardı. Ancak The Atlantic'ten Ed Yong, bu yararlı çizelgede hayvanları caniliklerine göre sıralamak için çalışmanın kapsamlı memeliler listesini düzenledi.

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.