2016'da ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 6 saniyeden fazla bir ortalamayla en uzun süre esneyen hangisidir

2016'da ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 6 saniyeden fazla bir ortalamayla en uzun süre esneyen hangisidir
2016'da ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 6 saniyeden fazla bir ortalamayla en uzun süre esneyen hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2016'da ABD'de yapılan bir araştırmaya göre 6 saniyeden fazla bir ortalamayla en uzun süre esneyen hangisidir

A- İnsanlar
B- Develer
C- Aslanlar
D- Filler

Doğru Cevap: İnsanlar

Küçük beyinli ve beyin kabuğunda daha az nörona sahip hayvan türleri ortalama olarak daha çok beyin hücresine sahip primat gibi türlere kıyasla daha kısa esniyor. Yine ortalama 6 saniyenin üzerindeki esneme süresiyle insan, en uzun esneyen canlıların başında geliyor. İnsanı 6 saniyeyle fil takip ediyor. Farelerin esneme süresi ise 1,5 saniyeden kısa. Araştırmacılara göre beden boyu ve anatominin, ölçülen farklılıklarla bir ilgisi bulunuyor. Daha büyük bir beynin serinlemek için daha fazla temiz havaya ihtiyacı var diyor araştırmacılar.

1
0
0
0
2
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.