2017 DGS başvuruları hangi tarihte başlayacak

2017 DGS başvuruları hangi tarihte başlayacak
23 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek DGS başvuruları 24 Mayıs - 1 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak.

2017 DGS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor 

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ne zaman başlıyor? 2017 DGS ne zaman yapılacak? 2017 DGS sınav ücreti ne kadar?

2017 DGS sınavına başvuru yapmak isteyen adayların 80 TL sınav ücreti ödemeleri gerekmektedir. Sınava girecek adaylar sınav ücretini anlaşmalı bankalar ve ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yatırabilmektedir.

2017 Dikey Geçiş Sınavına meslek yüksek okulları ve açık öğretim önlisans programlarından mezun olan öğrenciler katılacak. Önlisans eğitimini bitirdikten sonra lisans eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin katıldığı Dikey Geçiş Sınavı 2017 yılı için 23 Temmuz Pazar günü yapılacak. Binlerce önlisans mezunu öğrenci lisans mezunu olmak için Dikey Geçiş Sınavına katılacak. 2017 DGS sınav sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.

Meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olanlar, o yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler DGS’ye başvurabilirler. Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.
 
2017 DGS Başvurularına günler kala başvuru kılavuzunun ÖSYM tarafından yakın zamanda yayınlanması bekleniyor. 23 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek DGS başvuruları 24 Mayıs - 1 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak. 2017 DGS için geç başvuru tarihi 14 Haziran 2017. Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.
 
DGS Sınav Sonuçları ise 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.
 
2017 DGS Başvuru Kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandığında anlık olarak sizlerle paylaşacağız..

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.