2019-2020 eğitim dönemi yeniliklerle başladı

2019-2020 eğitim dönemi yeniliklerle başladı
18 milyondan fazla öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen için yeni öğretim yılı başlıyor. Bu öğretim yılında ilk kez biri kasım biri de nisan aylarında olmak üzere birer haftalık iki ara tatil olacak.

Peki bu yıl hangi değişiklikler var? Hürriyet’ten Esra Ülkar’ın haberine göre işte 2019-2020 öğretim yılında öğrenci, öğretmen ve velileri ilgilendiren değişiklikler:

2019-2020 ÖĞRETİM YILI: HANGİ DEĞİŞİKLİKLER VAR?

69 AYLIKLAR 1’E BAŞLADI

İlkokul birinci sınıfa, kayıtların yapıldığı yılın eylül sonu itibarıyla 69 ayını dolduranlar gidecek. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklar, veli isteğiyle birinci sınıfa yazılabilecek. Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına kayıtların yapıldığı yılın eylül sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılacak.

TENEFFÜS SÜRESİ EN AZ 10 DAKİKA

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle teneffüs süreleri uzatıldı. İlk ve ortaokulda ders araları 10 dakikadan en az 15’e çıkarıldı. İkili eğitim yapılan okullarda ise bu süre en az 10 dakika olacak.

BİRER HAFTALIK İKİ ARA TATİL GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatili ve yarıyıl tatiline ek olarak iki ara tatil daha ekledi. Buna göre, öğrenciler kasım ve nisanda da birer hafta ara tatil yapacak. Böylece öğrenciler biri yaz, diğeri yarıyıl, ikisi de ara olmak üzere dört kez tatile çıkacak. Öğretmenler, ara tatillerde mesleki çalışmalar, zümre toplantıları, seminerler için okullarda bulunacak.

12’NCİ SINIFLAR İÇİN DEĞİŞİKLİK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde yapılacak köklü değişiklikleri açıkladığı toplantıda, 2019-2020 eğitim döneminde 12’nci sınıfta olan ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için o senenin rahatlatılması; ilgi, yetenek ve meraklarının dikkate alınması, öğrencilerin şikâyet ettiği birçok unsurun ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir hazırlık yapıldığını da söyledi.

OKUL KANTİNİNE LOGOLU ÜRÜN GİRECEK

Devlet ve özel okulların, kurumların bünyesindeki kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda kullanılacak ‘Okul Gıdası’ logosu uygulaması 16 Eylül’de başlayacak. O tarihten sonra da ‘Okul Gıdası’ logosu olmayan ürünlerin kantinlerde satışına izin verilmeyecek.

ÖĞRENCİYE ‘ÖZEL’ EBA HAZIRLANDI

Bakan Selçuk, yeni eğitim yılında 10 milyonun üzerinde öğrenci ve öğretmenin kullandığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalını, bireyselleştirmeye olanak tanıyan, lise son sınıf öğrencilerinin hedefledikleri üniversite tercihlerine ulaşabilmeleri için kişiye özel çalışma programı oluşturacak şekilde donatacaklarını açıkladı.

YENİ ZİL ÇALACAK

MEB, tüm ilk ve ortaokullar için yeni bir okul zili ve çocuk şarkısı hazırladı. Okullarda ders giriş ve çıkışlarında çalınan teneffüs ve ders zillerinde bir dil birliğinin bulunması hedeflendi.

MEB TAKVİMİ NASIL?

Yeni eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek. 

Birinci dönem ara tatili 18-22 Kasım 2019'da, yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020'de yapılacak. 

İkinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak ve 19 Haziran 2020 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan 2020'de yapılacak.

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.