2019-2020 Seçmeli Ders Seçimleri

2019-2020 Seçmeli Ders Seçimleri
2019-2020 eğitim ve öğretim yılında okumak istedikleri seçmeli dersler için II. dönemin ilk haftasında başvuru yapmaları gerekmektedir.

Bunun için aşağıda örneği verilen seçmeli ders dilekçesinin çıktısı, doldurularak imzalandıktan sonra en geç 8 Şubat Cuma gününe kadar  ilgili müdür yardımcısına teslim etmeleri önem arz etmektedir. Öğrencilerimize önemle duyurulur.

1- Şu anda 9.sınıf Öğrenileri için 10.sınıfta seçilecek dersler,

 "SEÇMELİ DES DİLEKÇESİ" örneğine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

10. SINIF SEÇMELİ DERS FORMU

2- Şu anda 10.sınıf Öğrencileri için 11.sınıfta seçilecek dersler,

"SEÇMELİ DERS DİLEKÇESİ" örneğine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

11. SINIF SEÇMELİ DERS FORMU

3- Şu anda 11.sınıf Öğrencileri için 12.sınıfta seçilecek dersler,

"SEÇMELİ DERS DİLEKÇESİ" örneğine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

12. SINIF SEÇMELİ DERS FORMU

2019-2020 eğitim öğretim yılında ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrencilerimiz ilgi (a) Çizelge doğrultusunda haftada toplam 6 saat, imam hatip ortaokullarında okuyacak öğrencilerimiz ise ilgi (b) Çizelge'de belirtildiği şekilde seçmeli derslerini belirleyeceklerdir.

Seçmeli derslerin kaç kez ve kaç saat seçilebileceği ilgi (a) ve (b) Çizelgelerde belirtilmiş olup seçmeli derslerin amacı, tanıtımı ve seçimine yönelik yapılacak işlemler konusunda özellikle 4. sınıf öğrenci ve velilerimize okul müdürlüklerimiz bilgilendirme yapacaklar ve sınıf öğretmenlerimiz rehberlik edeceklerdir.

İlgi (a) Çizelge'nin "Açıklamalar" bölümünün 2 nci maddesine göre; ortaokullarda seçmeli ders uygulaması konusunda esneklik sağlanacak ve her okul yönetimi kendi imkanları doğrultusunda Çizelge'nin seçmeli dersler bölümünde yer alan azami 10 dersten (aşağıda belirtilen dersler/modüller de dikkate alınarak) bir grup oluşturacak ve öğrenciler kendi okullarında okul yöneticileri tarafından oluşturulan gruptan derslerini seçeceklerdir.

Okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecektir.

Okullarda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığı derslerin seçilmesi halinde öncelikle diğer okullardan maaş/ek ders karşılığı görevlendirmeler yoluyla öğretmen temin edilecek, bunun da mümkün olmadığı hallerde ücretli öğretmen görevlendirilmek suretiyle bu dersler açılıp okutulabilecektir.

Ülkemizde var olan yaşayan diller ve lehçeleri gelecek kuşaklara aktarılabilmek ve bu alanda toplumun da ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren seçmeli olarak uygulanmaya başlanan Yaşayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında okutulan;

- Adığece (Kiril Alfabesine göre),
- Adığece (Latin Alfabesine göre),
- Abazaca,
- Kunııancca,
- Zazaca,
- Lazca,
- Gürcüce,
- Boşnakça ,
- Arnavutça

dersleri ilgi (a) ve (b) Çizelgelerde açık bir şekilde belirtilmediğinden öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirilecektir.

İlgi (a) ve (b) Çizelge'de yer alan "Yabancı Dil (Bakanlar Kurulu Kararıyla Kabul edilen Diller)" kapsamında örgün eğitim kuramlarında söz konusu yabancı diller okul müdürlüklerinin imkan ve şartları kapsamında, kendileri tarafından hazırlanıp Bakanlığımız tarafından onaylanacak öğretim programları doğrultusunda okutulabilecektir.

İlgi (a) ve (b) Çizelgelerin seçmeli dersler bölümünde yer alan;

"SPOR VE FİZİKİ ETKİNLİKLER" DERSİNE AİT ÖĞRETİM PROGRAMI

-Basketbol,
-Atletizm,
-Okçuluk,
-Yüzme,
-Bisiklet,
-Tenis

"GÖRSEL SANATLAR" DERSİNE AİT ÖĞRETİM PROGRAMI -RESİM,

-Grafik Tasarım,
-Seramik,
-Ebru,
-Tezhip,
-Minyatür

"MÜZİK" DERSİNE AİT ÖĞRETİM PROGRAMI -GENEL MÜZİK EĞİTİMİ,

- Bağlama (Saz),
- Gitar,
- Keman,
- Piyano,
- Ut,
- Türk Halk Müziği Koro

şeklinde modül olarak hazırlanmış olup e-okulda da öğrencilerimize seçmeli ders seçeneği olarak sunulmuştur. Bununla birlikte öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri, okulun fiziki dununu, insan kaynağı vb. dikkate alınarak öğretim programının içeriğine uygun olarak okul müdürlüklerince belirlenen farklı spor (futbol, voleybol vb.) ve sanat alanlarındaki çalışmalar e-okulda ilgili bölümde yer alan "DİĞER" seçeneğiyle belirtilecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
7
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.