2019 Nobel Dünya Ödülü hangi konuda çalışmalar yapan kişilere verilmiştir

2019 Nobel Dünya Ödülü hangi konuda çalışmalar yapan kişilere verilmiştir
2019 Nobel Dünya Ödülü hangi konuda çalışmalar yapan kişilere verilmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2019 Nobel Dünya Ödülü hangi konuda çalışmalar yapan kişilere verilmiştir 

A- Yapay et

B- Lityum İyon piller

C- Sugeçirmez kumaş

D- DNA tamiri

Doğru Cevap: Lityum İyon piller

Nobel Kimya Ödülü bu yıl, "lityum iyon bataryaların icat edilmesine katkıda bulunan çalışmalarından ötürü" bilim insanları John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham ve Akira Yoshino'ya verildi.
İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nden yapılan açıklamada, 2019 Nobel Kimya Ödülü'nün "lityum iyon bataryaların icat edilmesine yönelik çalışmalarından ötürü" ABD'li John B. Goodenough, İngiliz M. Stanley Whittingham ve Japon Akira Yoshino arasında paylaştırıldığı belirtildi.
Açıklamada, "Günümüzde dizüstü bilgisayarlardan cep telefonlarına kadar çok sayıda elektronik araçta kullanılan lityum iyon bataryalar, insan yaşamında çığır açtı. Bu yılın Kimya Ödülü kazananları, çalışmalarıyla kablosuz ve fosil yakıtlardan bağımsız bir toplumun temellerini attılar." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.