2019 TYT Sınavında hatalı soru var mı

2019 TYT Sınavında hatalı soru var mı
15 Haziran 2019 TYT Sınavında hatalı soru var mı, Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal bölümlerinde hatalı soru var mı detaylar haberimizde...

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanan TYT sınavında hatalı soru var mı, varsa size göre hangi sorularda hata var yorum kısmından gönderin yayınlayalım.

YKS TYT AYT SINAVI NE ZAMAN

  • YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 15 Haziran 2019
  • YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT): 16 Haziran 2019
  • YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 16 Haziran 2019

ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 15-16 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2019 üniversite sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

Bazı eğitimciler Temel Yeterlilik Testi (TYT) Matematik bölümünde bir sorunun hatalı olduğunu iddia etti. Nesibe Aydın Okulları Matematik Zümresi’nin değerlendirmesinde, “Öğrencilerden gelen dönüşler doğrultusunda, 2019 TYT Matematik sorularından ‘x,y,z pozitif tam sayılar olmak üzere x-z/y=x için, …..’şeklinde başlayan sorunun hatalı olduğu kanaatine varılmıştır” denildi.

Öğrencilerin de üzerinde çok tartıştığı bu sorunun iptal edilebileceği dile getiriliyor. Bu görüşü dile getiren ise Doğa Koleji Matematik Bölüm Başkanı Arzu Uz.

Uz, öğrencilerinden edindikleri bilgilere göre şu yorumu yapıyor:

 “Tek-çift sayılarla ilgili çıkan soru öğrencilerin üzerinde en çok tartıştığı, matematik testinin de en dikkat çekici sorusu oldu. Öğrencilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda bu sorunun iptal olacağını düşünüyoruz. Soru öğrencilerimizin hatırladığı kadarıyla şöyle:

x,y,z pozitif tam sayılar olmak üzere (x-z)/y=x olduğuna göre  aşağıdakilerden hangisi her zaman doğrudur?
I) x tek sayı ise y çifttir
II) x çift sayı ise z çifttir
III) y tek sayı ise z çifttir

Soru incelendiğinde soru kökünde verilen ifadede x,y,z tam sayıları aynı anda pozitif olamadığından (soru kökünde x,y,z pozitif tam sayılar olarak geçmektedir) sorudaki hiçbir şart oluşamaz dolayısıyla incelenemez.Soru teorik olarak hatalıdır. x,y,z tam sayılarının pozitifliği dikkate almadan teklik çiftlik sorusu olarak çözen öğrenciler sonuca ulaştıklarını zannedebilirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum