2019 YKS dereceye giren öğrenciler

2019 YKS dereceye giren öğrenciler
2019 YKS Birincisi kim oldu, tam puan yapan çıktı mı, YKS EA, Sözel, Sayısal, Dil ve TYT birincisi kimdir, hangi liseden mezun oldu?

2019-YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) Sonuçları Açıklandı

15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2019-YKS'ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Temel Soru Kitapçığındaki Türk Dili ve Edebiyatı  Sosyal Bilimler -1 Testinin 33 numaralı sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Adaylar, sınav sonuçlarına 17 Temmuz 2019 tarihinde saat 01.15'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

DENİZLİ'DEN BİR BİRİNCİ

2019 YKS’ ye giren ve sınav sonucunu merak eden öğrenciler arasında Denizli Özel Final Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Berke İşler’de vardı.  İşler’in sınav sonuçlarını incelemesi sonucu SAY Puan türünde (Ham-SAY) ve (Y-SAY) 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olduğunu öğrendi.

Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Berke İşler’in bu başarı sevincini ailesi ve öğrenim gördüğü Denizli Özel Final Fen Lisesi idaresi ve öğretmenleri de paylaştı.

Denizli Özel Final Fen Lisesi Yöneticisi Sadi Öztekin, öğrencisinin aldığı başarıyı sosyal medya hesaplarından paylaşarak haklı olarak şu ifadelere yer verdi.

Öztekin; “Denizli Özel Final Fen Lisesi öğrencimiz Mehmet Berke İşler SAY Puan türünde (Ham-SAY) ve (Y-SAY) 500.000 tam puan alarak Türkiye 1.si oldu. Yıllarca süren özverili çalışmasından dolayı öncelikle kendisini, sonra da ailesini ve Denizli Final Okullarının öğretmen, yönetici ve tüm çalışanlarını yürekten tebrik ediyor, M. Berke'ye üniversite hayatında üstün başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, güzel ülkemize çok büyük katma değer sağlayacaktır. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını kanıtladığın ve hem kendi ailene, hem de Final ailesine büyük bir onur yaşattığın için teşekkürler M. Berke...”

Özel Final Fen Lisesi Öğrencisi Mehmet Berke İşler’in Denizli dışında olduğu, sınav sonucunu aldığı andan itibaren Denizli’ye dönüş hazırlığı yaptığı ve şu aralar Denizli’ye varmak üzere olduğu belirtildi.

YKS Eşit Ağırlık birincisi Ankara'dan çıktı. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunu olan Cuma Taş, Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset bölümü okuyarak, diplomat olmak istiyor.

"ÇOK SEVİNDİM AMA ŞAŞIRMADIM"

Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre; Cuma Taş, Eşit Ağırlık'tan 557.60600 puan alarak birinci oldu. Ailesi Kahramanmaraş’ta yaşayan Taş, “Her öğrenci önce kendini keşfetmeli. Ben aslında çok düzenli çalışmadım. Bir gün hiç çalışmadım bir gün sabahtan akşama kadar çalıştım. Tabii ki hobilerimden ödün verdim. Birinci olduğumu gece öğrendim. Çok sevindim ama şaşırmadım. Hedefim ilk 100'e girmekti, birinci oldum. Diplomat olarak devletimi yurt dışında temsil etmek istiyorum” dedi.

Cuma Taş'ın annesi Hacer Taş, "Mutluyum, gururluyum. Her zaman onunla gurur duyuyorum. Heyecanlıyım, dışarıdaydı beni aradı ve söyledi. Ağladım, inanamadım" dedi.

Anne Taş, "Hiç ders çalış dediniz mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Dedim ama o kararlı ve istikrarlı. Kendi gerek duyduğu zaman çalışıyordu. Hep başarılı bir okul hayatı vardı zaten."

"HANGİ ÜNİVERSİTE OLACAĞINA 11 GÜN İÇİNDE KARAR VERECEĞİM"

Yine Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunu olan Onur Bora Hancı ise 551.66433 puanla üçüncü oldu. Hancı, “Düzenli ders çalıştım. Hayatımdan bazı konularda ödün verdim. Keman kursunu falan bıraktım. Sadece sağlığıma dikkat ettim düzenli uyudum. Düzenli yemek yedim. Ailem zaten ilk 10'a gireceğimi düşünüyordu. Hukuk okumak istiyorum. Hangi üniversite olacağına 11 gün içinde karar vereceğim.”

YKS Eşit Ağırlık birincisi Ankara'dan çıkarken, Sözel birincisi ise Denizli’den çıktı.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum