2019'da Diyarbakır'da bir hazır beton firması işlenmek için bekleyen 5 bin ton kuma hangisinin yuva yapması üzerine

2019'da Diyarbakır'da bir hazır beton firması işlenmek için bekleyen 5 bin ton kuma hangisinin yuva yapması üzerine
2019'da Diyarbakır'da bir hazır beton firması işlenmek için bekleyen 5 bin ton kuma hangisinin yuva yapması üzerine 20.000 TL zarar ederek kum ocağından yeni kum getirmek zorunda kalmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2019'da Diyarbakır'da bir hazır beton firması işlenmek için bekleyen 5 bin ton kuma hangisinin yuva yapması üzerine 20.000 TL zarar ederek kum ocağından yeni kum getirmek zorunda kalmıştır

A- Leylek
B- Kırlangıçların
C- Köstebek
D- Kirpilerin

Doğru Cevap: Kırlangıçların

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir hazır beton firmasınca, işlenecek kum yığının üzerine kırlangıçların yuva yaptığının fark edilmesi üzerine ocaktan yeni kum taşınmasına karar verildi.
Bismil'de faaliyet gösteren bir beton firmasınca daha önce taşınan 5 bin ton kum yığınına kırlangıçların yuva yaptığını gören işçiler, durumu firma yetkililerine bildirdi. Firma yetkilileri, bunun üzerine beton yapımında kullanılacak kumun kullanımını erteledi.
Ek maliyeti göze alan firma yetkilileri, kiralanan iş makineleriyle kum ocağından yeniden kum taşınması kararı aldı. Kırlangıçların yavrularını da arada bir kontrol eden firma yetkilileri ve çalışanları, yuvadan zaman zaman düşen yavruları da zarar görmemeleri için tekrar yuvaya bırakıyor.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.