2019'da The Economist Dünyanın en pahalı şehirleri

2019'da The Economist Dünyanın en pahalı şehirleri
Hangisi 2019'da The Economist dergisi tarafından açıklanan Dünyanın en pahalı şehri unvanını paylaşan üç şehirden biri değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi 2019'da The Economist dergisi tarafından açıklanan Dünyanın en pahalı şehri unvanını paylaşan üç şehirden biri değildir 

A- Paris

B- Londra

C- Hong Kong

D- Singapur

Doğru Cevap: Londra

The Economist Intelligence Unit, dünyadaki en pahalı 10 şehri belirledi. Gıda, içecek, giyim, ev kiraları da dahil olmak üzere 150'den fazla kriterin baz alındığı araştırmanın sonuçlarına göre dünyanın en pahalı şehirlerinin çoğunluğunun Asya ve Avrupa'da olduğu belirlendi. Paris, Hong Kong ve Singapur en pahalı şehirler listesinde ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın pahalı şehirleri...

Üç kent, 30 yıldır yapılan araştırmada ilk kez birinciliği paylaşırken, en pahalı şehirler listesinde Paris, Hong Kong ve Singapur’dan sonra sırasıyla Zürih, Cenevre, Osaka, Seul, Kopenhag, New York, Tel Aviv ve Los Angeles bulunuyor.
Listeye Avrupa’dan dört kentin girmesi dikkati çekti.
Economist Intelligence Unit’e göre, en ucuz şehirler de sırasıyla Caracas, Şam, Taşkent, Almatı, Bangalore, Karaçi, Lagos, Buenos Aires, Chennai ve Yeni Delhi oldu.
Araştırma, 133 şehirde ekmek gibi en fazla tüketilen ürünler üzerinden yapılıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum