2020 YKS birincileri hangi bölümde okumak istiyor

2020 YKS birincileri hangi bölümde okumak istiyor
YKS Sınava katılan yaklaşık 2.5 milyon öğrenci, ÖSYM’nin sitesinden sınav sonuçlarını öğrenebiliyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS sınavlarında kaç birinci olduğunu ve birincilerin hangi illerden çıktığını açıkladı.

Aygün'ün yaptığı açıklama şu şekilde;

YKS Birincilerimizin İlleri

TYT birincileri: 5 aday

Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Yusuf Ziya Öner Fen Lisesinde yatılı okuyan 18 yaşındaki Deniz Aydemir, TYT puan türünde Türkiye birincisi oldu. Aydemir, Boğaziçi Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği bölümü okumak istediğini, hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğini vurguladı. 

2020 üniversite sınavı Türkiye birincisi Gürkan İnal oldu. TYT sınavından 500 tam puan alan Gürkan İnal, şunları söyledi: Henüz üniversite tercihime karar vermedim, ancak bölüm tercihim Bilgisayar Mühendisliği veya Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden yana olacak. Okulumun ve verdiği çok yönlü eğitimin bu başarıda etkisi büyük.

TYT) 120 sorudan 119'una doğru cevap vererek puan türünde 500 tam puan alan Nevşehir'de Kardelen Koleji Fen Lisesi öğrencisi olan Hüseyin Kağan Özdemir, birinci oldu. TYT puan türünde 500 tam puan alan Özdemir, "Kendime inanarak başarıya ulaştım. Hedefim, sosyoloji okumak istiyorum. Tıp okuyarak doktor olmayı da istiyorum. Belki ikisini de birlikte okuyabilirim" dedi.

AYT birincileri: 5 aday

Sözel: İzmir

Eşit Ağırlık: Osmaniye

Sayısal: İstanbul, İzmir, Malatya,

YDT birincileri: 4 aday İstanbul, 1 aday Niğde

YDT birincisi Eren Şen (Niğde Fen Lisesi öğrencisi): Yabancı dil testinde Türkiye birincisi, TYT'de Türkiye altıncısı, sayısalda Türkiye 21'incisi oldum. Başarımda katkısı bulunan öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. Başarıya çok çalışarak ulaştım.  Üniversite eğitimimi, elektrik elektronik mühendisliği alanında sürdürmek istiyorum.

Halid Oğuz Serçe (Uğur Okulları Aydın Kampüsü öğrencisi): Doğuştan yüzde 60 görme kaybım var. Sonuç beni de şaşırttı. İyi bir sonuç bekliyordum ama biricilik yoktu. Psikoloji okumak istiyorum ve bu alanda ilerleyip akademik kariyer yapmayı hedefliyorum. Yorucu bir sınav sürecinden geçtim. Bundan sonra sınava girecek arkadaşlarımın hayalleri ve hedefleri olsun. f

Üniversite adaylarının merakla beklediği gün geldi ve ÖSYM, 2020 YKS sonuçlarını açıkladı. Bu sene Türkiye’nin farklı illerinden 15 birinci çıktı. TYT, AYT ve YDT'te beşer aday 500 tam puan alarak birinciliği paylaştı. İşte bu senenin şampiyonları:

TYT Birincisi Halid Oğuz Serçe - Uğur Okulları Aydın  Kampüsü
TYT Birincisi Hüseyin Kağan Özdemir - Nevşehir Özel Kardelen Koleji
TYT Birincisi Gürkan İnal - TED Ankara Koleji
TYT Birincisi Muhammed Emin Arayıcı- Bilgi Koleji (Çorum)
AYT Sayısal Birincisi Esad Yusuf Atik - Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Beşiktaş Lisesi (İstanbul)
AYT Eşit Ağırlık Birincisi Ümit Can Evleksiz- TOBB Osmaniye Fen Lisesi
YDT Birincisi Alara Apa - Doğa Koleji (İstanbul)
YDT Birincisi Eren Şen - Niğde Fen Lisesi

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.