2020 YKS tercihlerin alınmasına başlandı

2020 YKS tercihlerin alınmasına başlandı
Üniversite adaylarının tercih maratonu 6 Ağustos günü başladı, 14 Ağustos’a kadar sürecek. Adaylar üniversiteleri bu yıl ‘sanal fuar’da gezebilecek.

Üniversitelerde bu yılki toplam kontenjan sayısı 993 bin 403 olarak açıklandı. Bunların 494 bin 426’sını önlinsans, 498 bin 977’sini ise lisans programları oluşturuyor. Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 150 barajını geçen adaylar önlisans ve özel yetenekle alan programları tercih edebilecek. Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) 170 barajını geçenlerse lisans programlarını seçebilecek. Barajı geçenlerin 24 tercih hakkı bulunacak. Adaylar tercih işlemlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Tercih işlemleri, 14 Ağustos saat 23.59’da sona erecek. ÖSYM yetkilileri, adayları şifrelerini kimseyle paylaşmamaları konusunda uyarıyor.

2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde saat 10.00'da başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.