2020 YKS'de hangi bölümlerde baraj var

2020 YKS'de hangi bölümlerde baraj var
ÖSYM, 2020 Üniversitelere tercih yapacak adaylar, puanları ve sıralamaları merak ediyor. Peki Hukuk, Mimarlık, Tıp ve Mühendislik bölümlerine başvuru yapacakların en düşük başarı sırası ne olmalıdır? İşte detaylar.

Yükselöğretim Kurumlar Sınavı 2020 Kontenjan Kılavuzunu yayımladı. Tablo 1B'de, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası açıklandı. Bu fakültelere tercihte bulunacak adayların en düşük puan ve sıralaması kaç olmalıdır? İşte detaylar.

Program Türü İlgili Puan Türü Başarı Sırası şu şekilde;

  • Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde EA En düşük 125 bininci (125.000)
  • Mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Orman, Ziraat, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda
  • Mühendisliği programları dâhil)" SAY En düşük 300 bininci (300.000)
  • Mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 250 bininci (250.000)
  • Tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 50 bininci (50.000)
  • Öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil) İlgili Puan Türünde En düşük 300 bininci (300.000)
  • Eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 100 bininci (100.000)
  • Diş Hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 80 bininci (80.000)

* Vakıf Yükseköğretim kurumları senato kararı ile söz konusu başarı sırasına ilişkin daha üstte başarı sırası belirleyebilmektedir.

en-dusuk-basari-sirasi.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.