2021 DGS Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

2021 DGS Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
2021 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu

DGS sınav sonuç tarihi söz konusu sınavla beraber gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 11 Temmuz'da gerçekleşen 2021 DGS'ye 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar katılım sağladığı sınav. 81 il ve Lefkoşa'da 95 sınav merkezinde uygulandı DGS'nin ardından sınav soru ve cevapları yayınlanacak. Binlerce adayın ter dökeceği DGS sınavının sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından duyurulacak. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. 2021-DGS sonuçları sadece 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Takvime göre DGS sonuçları 13 Ağustos'ta ilan edilecek.

2021 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

2021-DGS sonuçları sadece 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacaktır. DGS sınav sonuçları 13.08.2021'te açıklanacak.

2021 DGS SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ 

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) Ön lisans başarı puanı
c) 2021-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.