2021 LGS Sınavına nasıl çalışılır

2021 LGS Sınavına nasıl çalışılır
Liselere Giriş Sınavı olan LGS öğrenciler tarafından merakla beklenmekte olup LGS ne zaman 2021 yılı sınav tarihleri sorularına şimdiden yanıt aranmaktadır.

Liselere Giriş Sınavı olan LGS öğrenciler tarafından merakla beklenmekte olup LGS ne zaman 2021 yılı sınav tarihleri sorularına şimdiden yanıt aranmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre 2021 yılı LGS 6 Haziran 2021 Pazar günü düzenlenecektir. 2017 – 2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan bu sınav TEOG sınavının yerini almıştır. Yeni bir sınav olması nedeniyle öğrencilerin büyük bir bölümü tanınmış kaynaklara ulaşmak istemekte ve bunun neticesinde Tonguç Mağaza LGS ders çalışma programı 2021 arayışına girmektedir. Çünkü doğru programlar ve çalışma önerileri ile derslerdeki performans artmakta ve sınavda başarılı olma ihtimali yükselmektedir.

Diğer merak edilen konular ise sınavın kaç oturumdan oluştuğu ve soruları çözmek için ne kadar süre verildiği olmaktadır. Sınav iki oturumda gerçekleşmekte olup içerisinde Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce, T.C inkılap tarihi, matematik ve fen bilimleri dersleri yer almaktadır. Sözel ve sayısal olarak ikiye ayrılan oturumların toplamında adaylara 155 dakika süre tanınacak ve 90 tane soru sorulacaktır. Bu sorulara maksimum sayıda doğru cevap vermeniz sınav sürecini en yüksek puanla tamamlamanızı sağlayacaktır. Sınava çalışmak, zamanı doğru ayarlamak ve soru tiplerini tanımak için LGS deneme sınavları çözmeniz sınava hazırlanmanızı kolaylaştıracaktır.

tonguc-deneme-sinavlari.jpg

2021 LGS’ye Nasıl Hazırlanmalı?

Sınava hazırlanırken LGS çalışma soruları ve konu anlatımları en büyük yardımcınız olacaktır. Sınava hazırlanan tüm gençlere örnek olarak sunulan LGS günlük çalışma programı önerilerinde; başlangıçta konu anlatımına, ilerleyen süreçte ise soru çözümüne ağırlık verildiğini görebilirsiniz. Bunları dengeli ve planlı şekilde yürüttüğünüzde istediğiniz başarıya ulaşmanız mümkündür.

LGS’ye hazırlanırken motivasyonunuzun her dönem yüksek olmasına dikkat etmelisiniz. Bunu sağlamak adına dersten geriye kalan boş zamanlarınızı sevdiğiniz aktivitelerle doldurabilir, enerji depolayabilirsiniz. LGS hazırlık programı dersler kadar sizin motivasyonunuzu da önemseyecek şekilde hazırlanmaktadır. Böylece konu çalışırken ya da soru çözerken içeriğe daha iyi odaklanabilirsiniz.

Sınavda karşınıza çıkacak sorular okuma, anlama ve yorumlama kriterlerini içermektedir. Tüm kriterler için kendinizi geliştirmek istiyorsanız sınava hazırlık döneminde verimliliği artırmak adına bol bol okuma yapmalısınız. Böylece bu becerilerinizin daha da gelişmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz LGS özel ders takviyesi alarak bu hazırlıkları bir eğitmen eşliğinde de yapabilirsiniz. Birebir ders almak yerine kendi çalışma programınızı belirlemek istiyorsanız Tonguç Mağaza LGS deneme setlerinden faydalanabilirsiniz.

tonguc-taktikli-setler.jpg

2021 LGS Hazırlık Süreci Nasıl Olmalıdır?

Sınava hazırlanırken tüm LGS konuları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çıkmış sorulara bakarak hangi konuya ne kadar ağırlık vermeniz gerektiğini daha net görebilirsiniz. Özellikle matematik ve Türkçe dersinde buna dikkat etmeniz veriminizi artıracaktır. Bu konuları pekiştirmek için LGS en iyi yayınlar ve kaynaklar arasından kendinize uygun olanları seçmelisiniz. İhtiyaç duyacağınız LGS kitapları, denemeler, çalışma programları vb. sınav hazırlık araçlarını bir arada görebilmek için Tonguç Mağaza’yı ziyaret edebilirsiniz. LGS deneme sınavları, konu anlatımı kitapları, ders çalışma programı örnekleri ve çok daha fazlasını en uygun fiyatlarla sipariş verebilir ve LGS özel çalışma planınızı oluşturabilirsiniz. Özellikle sınava az bir süre kala doğrudan LGS deneme sınavı çözmeye odaklanmalısınız. Kullanacağınız ders çalışma programı da sizi bu konuda yönlendirecektir. Böylece soruları doğru cevaplama oranınız daha da artacaktır.

tonguc-uzaktan-egitim-programi.jpg

70
9
8
7
8
20
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.