2021 YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler

2021 YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler
ÖSYM Başkanı Halis Aygün 2021 YKS üniversite tercihlerinde üniversite kazananların sayısal verilerini paylaştı. Peki 2021'de üniversite tercihi yapanların kaçı yerleşti? YKS yerleştirme tercihi yapanların kaçı üniversiteye yerleşti.

YKS sınavına giren herkesin merakla beklediği üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite tercihinde bulunan bir çok kişi çeşitli üniversitelere ve bölümlere yerleşti. ÖSYM Başkanı Halis Aygün 2021 YKS üniversite tercihlerinde üniversite kazananların sayısal verilerini paylaştı. Peki 2021'de üniversite tercihi yapanların kaçı yerleşti? YKS yerleştirme tercihi yapanların kaçı üniversiteye yerleşti? Kaç kişi üniversiteye yerleşti?

Ek tercih yapacak olanları da yakından ilgilendiren konuda açıklama geldi. Ek yerleştirmede şansını deneyecek olan adaylar üniversitelere kaç kişi yerleşti, üniversitelerde ne kadar boş kontenjan kaldı gibi soruları sormaya başlamıştı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün 2021 YKS üniversite yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgileri verdi. Peki üniversite tercihi yapanların kaçı yerleşti?

YKS yerleştirme tercihi yapanların kaçı üniversiteye yerleşti

Aygün Twitter hesabında ayrıca şu bilgilere de yer verdi: "2021-YKS'de tercih yapan adayların yüzde 85,80'i yükseköğretim programlarına yerleşti. Adaylarımızın yüzde 52,02'si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Adayların yüzde 27,52'si 1.tercihine, yüzde 14,41'i 2.tercihine, yüzde 10,09'u 3.tercihine yerleşmiştir. YKS'de tercih yapan adayların yüzde 85,80'i yükseköğretim programlarına yerleşti."

4
2
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.