2022 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları

2022 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları
4 Eylül 2022 Pazar günü 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olan İOKBS sınav soruları ne zaman açıklanacak detaylar haberimizde...

4 Eylül’de saat 10.00’da merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturumda uygulanacak sınavda dört seçenekli 100 soru sorulacak. Sınav süresi ise 120 dakika olacak. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olan İOKBS’ye geçtiğimiz yıl 1 milyondan fazla öğrenci başvurmuştu.

Sınav sorularının MEB tarafından sınavdan sonra açıklanmasını bekliyoruz.

Sonuçlar internetten açıklanacak
Sınav sonuçları ise 23 Eylül’de MEB’in internet adresinden ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde 'Sınav Sonuç Belgesi'ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verebilecek.

Burslar ekim ayında ödenecek
Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’ne göre bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırıldıktan sonra Ekim ayı başından itibaren ödenecek.

4
2
3
2
3
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.